Februárban is élénk volt az ingatlanpiac

Februárban folytatódott az erős éveleji tendencia: a magyarországi ingatlanpiacon 10 754 adásvétel történt, ez 29 százalékkal több a januárinál – közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám-becslést a Duna House.

 

 

Az ingatlanközvetítő cég közleményében kiemelte: a februári adat újra átlépte a 10 ezres határt, ami utoljára 2022 júniusában történt meg.

A Duna House várakozása szerint az első negyedévben kitart a fokozódó ingatlanpiaci aktivitás, amit az otthonteremtési támogatások és a csökkenő hitelkamatok okoznak.

A vevői érdeklődés továbbra is erős, ami márciusban további sikeres tranzakciókat eredményezhet.

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass magyarországi adatai alapján idén februárban 70 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitelt kötöttek. Ez januárhoz képest 5 százalékos csökkenés, viszont a tavaly februári mélypont több mint duplája.

A csok múlt év végi kivezetésének áthúzódó hatása után, a következő hónapokban már az új otthonteremtési támogatások húzhatják felfelé a hitelpiacot. A hiteles vásárlóknál egyértelműen érezhető a csökkenő kamatok okozta bizalom, amely így az adásvételek számában is emelkedést jelenthet – írta a Duna House.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.