Egy éves a Budaörsi Nyitott Kórus

(Budaörs, 2024. február 23. – Budaörsi Infó) Egy éves születésnapját ünnepelte a Budaörsi Nyitott Kórus 2024. februárjában. Boldog születésnapot kívánunk a vidám kis közösségnek!

 

 

A Budaörsi Nyitott Kórus szervezett próbái 2023. február 7-én kezdődtek.

A Kórus vezetője Lakatos György, a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a kórus néhány taggal indult 2022 végén, majd az első hivatalos fellépésüket követően úgy döntöttek, hogy szervezett próbákat tartanak, hogy fejlesszék a tagok zenei tudását.

 

 

tanodaszulinap2

 

„A Nyitott Kórusnak nem az a célja, hogy egy profi énekes csoport jöjjön létre, de azért törekszünk a fejlődésre. Azt szeretnénk, hogy aki eljön a próbáinkra, az inkább jól érezze magát, ki tudjon kapcsolódni, és egy énekes közösség jöjjön létre.

A Kórus jelenleg 45 tagból áll, a próbákon való részvétel nem kötelező minden héten, de azt tapasztaljuk, hogy aki teheti, az velünk tart mindig.”

 

 

tanodaszulinap3

 

tanodaszulinap1

 

2023. december 21-én a Medspot orvoscsoporttal együtt a Budaörsi Tanoda Nyitott Kórusa is Ukrajnába utazott, hogy segélyszállítmányt juttasson el a Kelet-Ukrajnából a háború elől menekülők számára. Ez volt a Kórus első külföldi fellépése.

 

 

ungvar2023dec (4)

 

ungvar2023dec (5)

 

Lakatos György elmondta, hogy idén is már több helyre meghívták a kórust fellépni, de Budaörsön is találkozhatnak velük az érdeklődők, például a Romano Glaszo Héten, amit idén június 3-tól 7-ig szerveznek meg.

 

 

Romanoglaszohet_2022zichymajor7

 

A Nyitott Kórushoz folyamatosan lehet csatlakozni, a belépés mindenki számára NYITOTT! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.