Idén négy képzést tart tehetséges roma fiataloknak az Integrom Program

Négy képzés indítását tervezi 2024-ben a tehetséges roma fiatalok elhelyezkedését nagyvállalatoknál segítő Integrom Program.

 

 

A programot kezdeményező Boston Consulting Group (BCG) az MTI-vel közölte: a soron következő képzés február 29-én indul, amelyre az Integrom weboldalán jelentkezhetnek érettségizett, 35 év alatti roma fiatalok.

Az Integrom Program célja – írták -, hogy a 18-35 év közötti, legalább érettségizett roma fiatalokat hasznos ismeretekkel, mentorálással, kapcsolatépítéssel segítse a munkaerőpiaci elhelyezkedésben.

Emlékeztettek: a tíz éve működő program több mint 140 roma származású fiatal elhelyezkedését támogatta közvetlenül az Integrom partnervállalatainál. A képzéseknek és mentorálásnak köszönhetően sokan más cégeknél találtak munkát. Mintegy 60 fiatalt a program inspirált továbbtanulásra, az egyetemi diploma megszerzésére.

Az Integrom Programban eddig 26 képzést tartottak, ezeken több mint 300 tehetséges roma fiatal sajátíthatta el azokat a képességeket, amelyek megkönnyítik az érvényesülést a nagyvállalati, multi környezetben.

Tavaly kezdte az együttműködést az Integrom Program a Budapesti Roma Szakkollégiumokkal, ahol speciális képzéseket, pénzügyi, jogi workshopokat tartottak roma egyetemistáknak. Idén a tervek szerint angol nyelvi mentorprogramot is beindítanak – ismertették.

Az Integrom Program nonprofit kft.-ként működik, főként az együttműködő vállalatok támogatásaiból gazdálkodik – áll a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.