Kiemelt év után, centenáriumi év előtt a Budaörsi Sport Club

(Budaörs, 2023. december 21. – Budaörsi Infó/Sajtóközlemény) A Budaörsi Sport Club december 11-ei évzáró ünnepségén ez alkalommal is kiosztásra kerültek a BSC Év Legjobbjainak járó Regényi János Díjak is. Mind a hét szakosztály, a 2023-as évben kiemelkedően teljesítő versenyzőjét jelölhette utánpótlás illetve felnőtt kategóriában.

 

 

Az eseményen jelen volt Wittinghoff Tamás, Budaörs Város polgármesterre, Regényi Katalin, a Budaörsi Sport Club néhai elnökének lánya, valamint a sportszakmai partnereink képviseletében Gál Csaba, az NSÜ Zrt. főosztályvezetője, és Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója is.

Somlyó Gergely, a BSC elnöke évértékelőjében elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy bekerültek a Kiemelt Vidéki Sportegyesületek közé, továbbra is az a cél, hogy ezt megőrizzék.

A Budaörsi Sport Club 2024-es tervei között szerepel, a párizsi olimpiára szóló négy kvótaesély maximális elősegítése (asztalitenisz: Madarász Dóra, Póta Georgina, tenisz: Udvardy Panna, judo: Ungvári Attila) illetve a Centenáriumi év megünneplése.

A nyári ünnepség mellett, film és könyv is készül majd, mely méltó emléket állít a város legpatinásabb sportegyesületének.

Sportsikerekben gazdag volt az év vége is.

A judo szakosztály két versenyzője a Ludovika Arénában képviselte a BSC-t az idei MEFOB-on.

Ferencz Virág (profi 63 kg) bronzéremmel, míg Kovács Bence (profi 90 kg) egy ötödik helyezéssel zárta a versenyt.

December elején következett a Magyar Bajnokság, amit két arany (Garamvölgyi Nóri 78 kg, Kovács Bence 100 kg) egy ezüst (Pintér-Koltai Nátán 42 kg), két bronz (Kelemen Panna 40 kg, Kovács Bence 85 kg), valamit egy ötödik (Dohány Luca 33 kg) és egy hetedik (Raisz Csenge +45 kg) helyezéssel zártak a versenyzők.

A kaposvári felnőtt Országos Bajnokságon pedig első helyezést ért el a Ferencz Virág, Drabik Zsófia, Vass Eszter, Büki Péter, Ohát Zalán, Kovács Bence, valamint Ömböli Renátó alkotta Budaörs-csapat!

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata idegenben játszotta az utolsó csoportmérkőzését az olasz ASD Quattro Mori csapata ellen, ahol 3:2-re alul maradtak egy izgalmas, kiélezett mérkőzésen.

Csoport-harmadikként az Európa-kupában folytatják a nemzetközi szereplést.

A 2023. évi Országos U19 fiú TOP 24 bajnokságon, Moravcsik Gellért, a Budaörsi SC játékosa a nyolcadik helyen végzett.

Madarász Dóra lett az Év Női Asztaliteniszezője Magyarországon.

Ecseki Nándorral alkotta vegyes párosuk az elődöntőig jutott a düsseldorfi WTT-versenyen. Az ukrán, illetve kínai páros felett aratott győzelem után, a német páros búcsúztatta őket.

Az úszó szakosztály növendékei ismét remekeltek a II. utánpótlás rövidpályás országos bajnokságon.

A 18 versenyző közül 19 döntős összecsapásért izgulhattak a résztvevők.

Végül egy arannyal (Drommer Lili 50 m női pillangó) és három ezüsttel (Drommer Lili 100 m női pillangó; Rácz Zsombor 100 és 200 m férfi hát) zárta a versenyt a BSC csapata.

Külön örömre ad okot, hogy Koncz Márton a serdülő válogatott tagjaként ötödik helyezést ért el Közép-Európai Országok Serdülő Bajnokságán, Szlovéniában.

A karate szakosztály idén érkezett 25 éves évfordulójához, melyet együtt ünnepelt a múlt, illetve a jelen karatésaival együtt.

Az eseményt Shihan Straub Katalin és Sensei Dr. Horváth János nyitotta meg, majd egy bemutatót követően vendégeink kedves emlékeiket idézték fel karatés pályafutásuk, versenyzői múltjuk kapcsán.

Az Egyesület elnöke Somlyó Gergely is megtisztelte az eseményt és köszönetét kifejezve adott át, egy a 25. évfordulóra emlékeztető díjat.

De nem csak ez ad okot a büszkeségre, a szezon legkiemelkedőbb versenyén, a belgrádi IX. Fudokan Stílus Világbajnokságon halmozták az érmeket karatésaik. 8 világkupa, és stílus világbajnoki cím, 9 ezüst és 6 bronzéremmel tértek haza. A négy napos versenyen 42 ország 2000 indulója mérte össze tudását sport és tradicionális versenyszámokban.

A BSC-t a karate szakosztályból 24-en képviselték.

 

A Budaörsi Sport Club ezúton is köszöni minden partnere együttműködését és támogatását. Áldott, békés ünnepeket kívánunk mindenkinek, jövőre is szeretettel várjuk a sportolni vágyókat.

 

 

Csoportkép

 

A képen a díjazottak és a díjátadók (balról jobbra) Bartha Emília, Heiszer Flórián, Varga Zsombor, Szabó Bence, Hegedüs Róbert, Koris Gréta, Csonton Márton, Regényi Katalin, Vass Eszter, Somlyó Gergely – a Budaörsi Sport Club elnöke, Károly Mátyás, Wittinghoff Tamás -Budaörs Város polgármestere, Drommer Lili, Rácz Zsombor, Virág Lajos-a SOSZ ügyvezető igazgatója, Gál Csaba- az NSÜ Zrt. főosztályvezetője)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.