November 25-én nyitja meg kapuit a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár

(Budaörs, 2023. november 07. – Budaörsi Infó) 2023. augusztus 22-én kezdődött a budaörsi Városi Könyvtár felújítása, ami előreláthatólag 100 napig fog tartani.

 

 

Dr. Ritter Gergely a Buda-Környéki Televíziónak adott interjújában elmondta, hogy korszerűsítik a könyvparkot és a médialehetőségeket is a könyvtárban.

„ … Az épület korszerűsítése, ami viszont most lényeges. Három rétegű termálüvegekre cserélik ki az ablakokat, és elvégzik az épület a külső szigetelését is …

A könyvtár teljes mértékben akadálymentesítve lesz, és egy új főbejárat fog nyílni a Károly király utca felé.

A Károly király út felé még egy külön parkoló is fog készülni.”

 

A könyvtár Dr. Ritter Gergely információi szerint november 25-én nyit meg újra. 

 

 

konyvtarfelujitas2023

 

 


 

Előzmények: 

Az önkormányzat 158 millió forint európai uniós támogatást nyert két önkormányzati épület – Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár és a Budaörsi Csicsergő Óvoda – energetikai korszerűsítésére.

A felújításra a forrásigény a drasztikusan megemelkedett anyag és munkadíjak miatt 135 millió forinttal több lett, mint amennyit a pályázattal nyert a város, ezért ezt a különbözetet saját forrásból kipótolta.

A projekt célja a hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése és ezáltal az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

A könyvtárban egyebek között napelemes rendszer kerül a tetőre, nyílászáró-csere és homlokzati szigetelés lesz, ezeken felül a fűtést is korszerűsítik.

 

 

(Budaörsi Infó) 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.