Jelenleg Érd a legnépszerűbb ingatlan vásárlás szempontjából, Budaörs kereslete stagnál

(Budaörs, 2023. november 3. – Budaörsi Infó/mti) Bár Budapest vonzáskörzetében lassult az ingatlanpiaci forgalom, a használt lakások ára nem csökkent jelentősen – közölte az OTP Ingatlanpont. 

 

 

A vevők a fővárosi agglomerációban elsősorban az alku lehetőségében bízhatnak, ami a stagnálás miatt nagyobb lehet az átlagosnál.

A benzinárak emelkedése a tapasztalatok szerint nem befolyásolja a forgalmat, ezzel a kockázattal eleve számolnak az érdeklődők – jelezték.

A térségben a közlemény szerint a kereslet változása nem egyenletes, jelenleg Érd a legnépszerűbb célpont.

A járvány kirobbanását követő kiköltözési hullám főképp Délegyházát, Nagytarcsát és Pilisjászfalut célozta, az addig felkapott települések viszont veszítettek a népszerűségükből.

Budaörs például ebben az időszakban alig gyarapodott, Dunakeszi lakossága pedig néhány ezrelékkel még csökkent is – tették hozzá.

 

Budaörs népessége: 

nepesseg

 

Az OTP Ingatlanpont tapasztalatai alapján Pest megyében is az látszik, hogy az olcsóbb kínálat vonzza a vásárlókat, ez viszont az árak emelkedését eredményezi.

Az ingázás mégis jelentős az ország középső részén, a Budapesten dolgozók az akár 40 százaléknál is nagyobb árelőny miatt szívesen költöztek ki a környező településekre – olvasható a közleményben.

 

(Budaörsi Infó/mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.