Ünnepi megemlékezést tartott a Fidesz és a KDNP Budaörsi Szervezete

(Budaörs, 2023. október 24. – Budaörsi Infó)  2023. október 23-án a Fidesz és a KDNP Budaörsi Szervezete az 1956-os Forradalom és Szabadságharc évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartott Budaörsön a templomkertben. 

 

 

Köszöntőt mondott Kapitány Gábor.

 

kapitanygabor

 

Verset mondott Czuczor Ányos. 

 

fideszmegemlekezes

 

Beszédet mondott dr. Czuczor Gergely elnök.

 

 

Dr. Czuczor Gergely ünnepi beszéde

 

 

czuczorgergely

 

„Főtisztelendő Varga János emeritus Plébános Atya! Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Elnök Urak! Tisztelt Önkormányzati Képviselők! Tisztelt Budaörsi Polgárok! Kedves Barátaink!

„Devictus vincit – Legyőzetve győz” – olvasható Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek sírján.

A mondat híven foglalja össze egy olyan főpap sorsát, aki mind a náci, mind a kommunista diktatúra rémtettei, igazságtalanságai ellen bátran felemelte szavát. Magyarország 1944. március 19-től elveszítette állami önrendelkezését, szuverenitását.

Nem véletlen, hogy Mindszenty mind püspökként, mind bíborosként kiállt az elnyomó, idegen hatalmat kiszolgálókkal szemben. Hazájáért, hitéért, egyházáért, híveiért vállalt vértanúságot. Amikor 1956-ra emlékezünk, akkor a magyar nemzet bátorságára, magára találásának és megerősödésének pillanatára is emlékezünk.

A szovjet birodalom azt hitte, bármit meg lehet tenni az emberekkel, bármit egy nemzettel, de tévedtek. A magyarok szabadságharcba kezdtek és népek sora nézte néma csodálattal a bátorságukat.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Márai Sándor 67 évvel ezelőtt azt írta „Október 23-án, Magyarországon mintha fény gyulladt volna egy nagy sötétségben. November 4-én az orosz tankok és ágyúk Budapest utcáin és a magyar vidéken megpróbálták kioltani ezt a fényt. Megtámadtak egy országot, amely szabadságot követelt.”

Feltámadt a magyarok szabadságvágya, az idegeneket kiszolgáló elnyomókat szembesítette gaztetteikkel. Fegyvert ragadtak a pesti srácok, munkások, értelmiségiek és rövid idő alatt móresre tanították a szovjet birodalmat.

Néhány napig leányaink és fiaink vérükkel megváltották Magyarország szabadságát. Megmutatták a világnak, hogy bármely birodalom, amely a magyar nemzet szabadságát el akarja törölni, az itt a Kárpát-medencében súlyos, sőt halálos sebet kap.

E hősi tettet mi magyarok a rendszerváltoztatásig nem felejtettük el, és szívből valljuk, hogy mai szabadságunk az 1956-os forradalomból sarjadt ki. Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre.

Soha nem múló hálával gondolunk az 1956. október 27-én, a gyilkos szovjet sortűzben elesett budaörsi áldozatokra és az ország számos pontján eldördült sortüzek nyomán elesett hazafiakra.

Az ő hazaszeretetük, megalkuvásnélküliségük példája alapján, elitéljük azokat, akik, idegen érdekek mentén, euró és dollárkötegek elfogadásával, legszívesebben feladnák hazánk függetlenségét, kiszolgálnák a háborúra uszítók alantas, birodalmi logika mentén való kéréseit.

Ők azok, akiknek nem szent az Ötvenhatos Hősök áldozata. Mi magyarok tiszteljük más népek kultúráját, szabadságát, és velük együttműködésre törekszünk. Tesszük mindezt úgy, hogy egyenrangú, magabíró nemzetként mi is megköveteljük a nekünk járó tiszteletet.

Megköveteljük a Kárpát-medencében részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységének tiszteletét.

Tisztelt emlékező Budaörsiek!

Napjainkban olyan erők mozdulnak meg, amelyek meg akarják szüntetni Európa kulturális alapjait. Nyíltan támadják a hit, a család, a hűség és a nemzet alapvető értékeit. Ezek az erők ránk akarják erőltetni a genderpropagandát, be akarják engedni és szét akarják osztani a bevándorlókat és háborúba akarják taszítani Európa népeit.

Ez a lopakodó, új birodalom fenyegeti az európai nemzeteket, az európai létformát, a biztonságot, a kultúrát, a keresztény hitünket. V

együnk példát az ’56-os hősök bátorságáról és szabadság-szeretetéről, őrizzük tovább a lángot, amelyet ők gyújtottak és 2024 júniusában szavazatunkkal védjük meg Magyarországot, védjük meg a keresztény európai kultúrát!

Szerezzük végre vissza közösen Európa szuverenitását!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Isten, áldd meg a magyart!

Isten, óvd meg Európát!”

 

 

fideszmegemlekezes2

 

 

fideszmegemlekezes2d

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.