Roncsautó parkoló Budaörsön, a Kereskedők útja mentén

(Budaörs, 2023. október 4. – Budaörsi Infó) A Kereskedők útja mentén már egy jó ideje egyre több roncsautó sorakozik. A budaörsiek körében már többször volt téma, hogy vajon, hogyan lehetne megszüntetni ezt a gyakorlatot, ami sokakat zavar. Az állami tulajdonú helyszínen a budaörsi közterületeseknek nincs joguk intézkedni, mert nem minősül közterületnek.

 

 

Dr. Tóth Ferenc önkormányzati képviselő október 3-án bejáráson volt a budaörsi  közterületesek vezetőjével, és azt a tájékoztatást adta a Budaörsi Infónak, hogy a problémáról már évek óta tud az Önkormányzat, de önhibáján kívül nem sikerült megoldást találniuk egyelőre.

 

 

tothferi_eztakepetszeretne

 

„Bármennyire is úgy látszik, hogy közterület, a valóságban nem az. A földhivatali nyilvántartás szerint telek és a Magyar Állam tulajdona.

Ez alapján a közterületeseknek nincs jogalapja intézkedni. Több alkalommal jelentettük az állami szerveknek eddig eredménytelenül.

A város próbálta megszerezni a tulajdonjogot de eddig elutasították, annak ellenére, hogy a telekhatár magában foglalja a Kereskedők útja egy részét is.

Ismételten megpróbáljuk a tulajdonjog megszerzését az Államtól!

Jövő hétre el kell hogy távolítsák onnan a kocsikat! Egyelőre így áll az ügy!”

 

 

roncsok

 

Bízunk benne, hogy előbb utóbb ez a probléma is megoldódik.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.