Változatos programok két napig a Bartók Béla úton

A helyi közösség erejét hangsúlyozva idén is zenei, színházi, gasztronómiai, családi programokkal, workshopokkal, kiállításokkal és köztéri installációkkal, valamint művészeti és helytörténeti sétákkal várják a közönséget szeptember 15-én és 16-án a Bartók Béla úton, az Eleven Ősz programsorozat szervezői.

 

A Bartók Béla út Szent Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig, valamint a Feneketlen tóig tartó szakaszának üzletei, bárjai, éttermei és galériái kapcsolódnak idén is a kulturális programsorozathoz – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Medencebag Re+concept újrahasznosító workshopján reklámmolinóból lehet majd táskákat készíteni, hintalovat lehet varrni a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál, a BBB KultPontban sütifestő kézműves foglalkozás, a Fári Galériában könyvjelzőkészítés, a VISU slowdesignnál pedig pecsétkészítésre várják az érdeklődőket.

Az Este11 színpadán, a Feneketlen tónál gyermekprogramok, akusztikus koncertek várják az érdeklődőket, de lesz itt jóga óra és slam poetry előadás is. A Figaro Bűvészbolt előtt bűvészmutatványokkal készülnek, a K.A.S. Galériában pedig családi agyagozóworkshopot tartanak.

A Kornél Kávézóban önismerettel, érzelmi neveléssel és mentális jóléttel foglalkozó szakemberek és civil érdeklődők beszélgetésére kerül majd sor, Szirmok és szárnyak a városban címmel utcainstalláció épül a Bor és Kézműves Üzlet előtt, az ArtMasters élményfestésén a kora őszi erdőt festhetik meg a vállalkozó szelleműek, a BBB KultPontban pedig meg lehet ismerkedni az ősszel gyűjthető, vagy a balkonon termeszthető gyógynövényekkel és gyógyhatásukkal.

Halmai Edinával nemez-, illetve bőrkarkötőt lehet alkotni, a Zemse Stúdióban ékszert lehet készíteni, az Autistic Art Galéria pedig aszfalt- és homlokzatfestésre várja a közönséget, de közös filmforgatást is szerveznek a Gárdonyi téren a Kameraszínház vezetésével.

Bárki megépítheti az első makettjét a Magyar Makettezők Egyesületénél, a gyerekek a kedvenc mesehősük őszi albumát készíthetik el a Pagony Könyvesboltban, vagy sün családot agyagból a K.A.S. Galériában. A Me&Mitzi workshopján hajpántot lehet varrni a KultPontban, a Defo Laborban Színjátszó foglalkozást tartanak fiataloknak, a Feneketlen-tónál pedig Eleven Szenior Örömtáncklub is lesz.

Az Ultramarinos Martínez étteremben spanyol gitárzene-koncert, a Feneketlen tónál Wave of Sound előadásra várják a közönséget, a Team Gusto Cubano pedig salsa produkcióval lép fel a Szent Gellért téren.

Az 1 művész 1 porta projekt keretében számos művész alkotásaival lehet találkozni a köztereken, vagy a helyszínek kirakatában, például a Szent Gellért téren Újbudai Zeg-Zug címmel készül el Kele Juci képzőművész legújabb interaktív közösségi installációja is, amely a kedvenc városi értékére hívja fel a figyelmet.

Az Eleven Őszre ismét megjelenik az Eleven Magazin, amelyben a környéket bemutató cikkek, a helyi művészekkel készített interjúk olvashatók majd, mellékleteként pedig a rendezvény teljes programját is tartalmazni fogja.

(mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.