Romano Glaszo Hét, Nyitott Kórus, és a Budaörsi TEHETSÉG program egy helyen

(Budaörs, 2023. május 18. – Budaörsi Infó) 2020-ban rendezték meg először Budaörsön a Romano Glaszo Hetet. Hét napon keresztül, hét helyszínen, hét koncertet tartott a Romano Glaszo együttes a budaörsiek szórakoztatására. Idén június 5-én kezdődik a programsorozat, természetesen lesz néhány meglepetés is, amelyek közül most néhányról lehull a lepel. 

 

 

A Romano Glaszo Hét minden napján a programok 18 órakor kezdődnek.

 

Az első helyszín június 5-én (hétfő) a Városháza mögötti tér, kedden a Kálvária tér, szerdán a PostART, csütörtökön a lakótelep, pénteken a Zichy Major, szombaton a Kamaraerdei Park, vasárnap a Budaörsi Tanoda. 

 

 

romanoglaszohet2022_lakotelep

 

Lakatos György, a Romano Glaszo együttes vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy idén a koncerteken és a táncházon kívül még rajzversennyel is készülnek a gyerekek számára.

„Az IKEA áruháztól rengeteg rajzállványt kaptunk, ezért úgy döntöttünk, hogy idén rajzversenyt hirdetünk a közönségünk számára. Aki a legszebb rajzot készíti, természetesen nem megy haza üres kézzel. A rajzok témája a zene, tánc, közösség és a természetesen a Romano Glaszo Héten szerzett élmények lesznek.

Az együttesünk mellett természetesen idén is lesznek meghívott vendégfellépőink is, mint például: Bognár Szilvia népdalénekes, a Karaván Familia együttes, Müller Péter – Sziámi és a Romano Drom együttes, Farkas Zsolt és a Khamoro együttes, Mata András énekes, a Tarnabodi Málta Általános Iskola diákjai, Szomora Zsolt hegedűművész, Hegedűs József zenész, énekes.

Mindezek mellett idén elindítottunk egy új kezdeményezést is, Nyitott Kórus néven. Ennek az új csapatnak a bemutatkozására is a Romano Glaszo Héten kerül majd sor.”

 

 

nyitottkorus

 

A Romano Glaszo Hét szombati napján egy családi piknikkel is készülnek a szervezők, de azt is megtudtuk, hogy ezen a rendezvényen mutatják be először A Budaörsi TEHETSÉG kincsesládáját is.

 

 

gulyasboglarka

 

ABUDAORSITEHETSEG202304_FAULTETES (1)

 

Ezt a kincses ládát Gulyás Boglárka helyi művész készíti azzal a céllal, hogy A Budaörsi TEHETSÉG programon résztvevő gyerekek számára támogatásokat gyűjtsön a Budaörsi NŐ közösség.

Az első ilyen alkalom a Romano Glaszo Hét lesz.

Természetesen aki támogatja a programot nem távozik üres kézzel, mert A Budaörsi NŐ közösség tagjai mosolykövekkel készültek, és sütemény csomagok is várnak majd a nagylelkű támogatókra.

 

 

ABUDAORSITEHETSEG202304_FAULTETES (6)

 

ABUDAORSITEHETSEG202304_FAULTETES (5)

 

A tehetségkutató programra szeptember 16-án kerül majd sor a budaörsi PostART-on, de addig is még lehet jelentkezni abudaorsitehetseg@gmail.com e-mail címen.

a_budaorsi_tehetseg_logo

A Romano Glaszo Héten való részvételhez nem kell regisztrálni, csak elmenni a különböző helyszínekre és jól érezni magukat. A helyszínen természetesen lesznek székek és padok is azok számára, akik nem szeretnék végigtáncolni a koncereteket. 

 

RGL72023

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.