A Bretzfeld utcai park három padját az ukrán, a magyar és az európai zászló színeire festették

 (Budaörs, 2023. május 10. – Budaörsi Infó) Ukrajnával szolidarító Európa-napi akciót szerveztek a Városházával szemben lévő Bretzfeld utcai parkban május 9-én késő délután.

 

 

A program főszervezője Farkas Benedek, a 9. számú választókörzet önkormányzati képviselője az eseményen elmondta, hogy más európai országokkal ellentétben, itthon a mindennapokban alig látni a szomszédban dúló háború mementóit, a szolidaritás jelképeit, és ezért döntöttek úgy  Budaörsön, hogy ezen változtatnak.

 

 

pad8

 

„Közösen újítottuk fel a Városházával szemben lévő Bretzfeld utcai park három padját az ukrán, a magyar és az európai zászló színeivel.

Közben megismertük a nálunk élő, hozzánk menekült ukrajnaiak történetét és az őket segítő fantasztikus aktivisták munkáját.

 

 

pad7

 

pad6

 

pad4

 

Az eseményen jelen volt Simon Ernő, az UNHCR, az ENSZ menekültügyi szervezetének magyarországi szóvivője, Dr. Simon Dávid, a MedSpot Alapítvány kutatási vezetője, Tompos Márton országgyűlési képviselő, a Momentum frakcióvezető-helyettese, a Budaörsi Tanoda vezetője Lakatos György, Patrovits Tamás, a BABtér igazgatója, Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, egy Budaörsön élő ukrán hölgy, egy budaörsi hölgy, aki adott szállást menekülteknek, és egy ukrajnai magyar kislány, aki tavaly érkezett Budaörsre.

 

pad2
pad

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.