Diákolimpiai aranyérmeket szereztek a Budaörsi Sport Club úszói

(Budaörs, 2023. április 3. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club úszó szakosztályának versenyzői az iskolájuk színeiben álltak rajthoz a hétvégén. A számtalan érem mellett sikerült megint hat aranyérmet a vitrinbe tenniük, számolt be róla a BSC a weboldalán.

 

 

Spisák Bence 200 méter pillangón és 200 méter vegyesen is rajthoz állt. Előbbin országos bajnoki második, míg 200 vegyesen diákolimpiai országos bajnok lett a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanulója.

Ábel Márton Milán 50 méter pillangón a negyedik helyezett lett. Emellett pedig iskolája váltócsapatát segítette hozzá egy második helyhez. 50 méter mellúszásban is rajthoz állt, itt bronzérmet szerzett.

Mayer Dávid és Drommer Lili két versenyszámban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mindketten az 50 méter és 100 méter pillangón szereztek bajnoki címet. Fontos megemlíteni, hogy mind a ketten a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolájába járnak.

Hasonlóan ennek a sulinak a tanulója Domonkos György, aki 50 méter és 100 méter háton indult. 50 méteren sajnos egy szerencsétlen technikai hiba miatt csúszott le a dobogóról. 100 háton pedig a negyedik lett.

Szappanos Kristóf (Budai Ciszterci Gimnázium) 50 méter háton és 200 méter gyorson állt rajthoz. Előbbiben nagyszerű versenyzéssel országos bajnok lett. Külön öröm, hogy mögötte másodikként a BSC már nem aktív versenyzője, Rácz Zsombor ért célba.

Mielőtt az A kategóriások a medencébe ugrottak volna, március 31-én, pénteken a Magyar Úszó Szövetség rendezésében zajlott le a B kategóriás úszó diákolimpia döntője.  Omai Barnabás,Kelenvölgyi Általános Iskola tanulója 50 méter mellúszásban állt rajthoz, ahol egyéni csúccsal aranyérmet szerzett, így ő is országos diákolimpiai bajnok lett.

A budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola lány 4x50m-es gyorsváltó csapata is nagy reményekkel készült. Takács Emma, Nyári Hanna, Göth Nóri és Udvardi-Molnár Eszter is az elmúlt hónapban a kemény edzésmunkájuknak köszönhetően sokat léptek előre. Nagy küzdelemben ezüstérmet szereztek a versenyen. Hanna egyéniben is rajthoz állt, 50 méter mellúszásban egyéni csúccsal 11. lett.

 

Gratulálunk!

 

(Budaörsi Infó/BSC uszas)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.