Ismét lehet pályázni a Bonis Bona és a Tehetségbarát önkormányzat díjra

Idén is lehet pályázni a pedagógusok és önkormányzatok elismerését jelképező Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért, valamint a Tehetségbarát önkormányzat díjra, az ajánlásokat március 10-ig várják – tájékoztatta a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft.

 

 

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjra azok a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok, szakemberek jelölhetők, akik legalább öt éve a tehetséggondozásban dolgoznak és a munkaköri feladataikon túl is szerepet vállalnak a tehetséggondozásban.

A jelöléseket három nyílt kategóriában – „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” – várják a https://bonisbona.tehetsegunk.hu/ oldalon. A 2013-ban alapított díjat eddig mintegy ezer pedagógus vehette át – írták.

 

A Tehetségbarát önkormányzat díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A díj elnyerésére idén is két kategóriában lehet pályázatot benyújtani: az “A” kategóriában községek, városok önkormányzatai, a “B” kategóriában megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok indulhatnak – tudatták.

A Tehetségbarát önkormányzat címmel járó elismerés mellé 1,5 millió forintos támogatást is kapnak a nyertes önkormányzatok, amit tehetséggondozó tevékenységükre fordíthatnak. Az ajánlásokathttps://tehetsegunk.hu/ oldalon várják, szintén március 10-ig.

 

A közleményben azt írták: a tehetséges, szorgalmas és sikeres diákok mögött mindig pedagógusok, tehetséggondozó szakemberek is állnak, akik időt, energiát és fáradságot nem kímélve egyengetik az útját a tehetségeknek. Az elismerés forrását idén is a Nemzeti Tehetség Program biztosítja a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakmai irányításával.

A díjak odaítélésének fő célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse mindazokat a szakembereket és önkormányzatokat, akik és amelyek kiemelkedően sokat tesznek a tehetséges fiatalokért – áll a közleményben.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.