Kisfilmek és animációk láthatók a Cinemira ingyenes, ünnepi, online filmfesztiválján

Január 6-ig a Cinemira Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztivál 45, fiataloknak szóló kisfilmet és animációt tesz elérhetővé ingyenesen, korosztály szerinti keresési lehetőséggel a Cinemira Stream szolgáltatás keretében – közölte a rendezvény kedden az MTI-vel.

 

 

Mint írják, a fesztivál december 6-tól egy hónapon át az eddigi legjobb versenyfilmjeiből nyújt ingyenes válogatást a közönségnek új streaming aloldalán, ahol életkori ajánlás szerint böngészhetőek a különböző kisjátékfilmek, animációk. A fesztivál 45 kisfilmmel indul, de december folyamán felkerülnek további meglepetésfilmek is.

A tájékoztatás szerint a Cinemira KIDS korábbi nyertes filmjei közül látható többek között A papírsárkány (The Kite) című, stop-motion technikával készült nagyapa-unoka történet; A csodálatos játék (The Amazing Toy) című film; egy magyar kisfiú és egy kínai kislány barátságát bemutató Kicsi csípős; és a magyar sakkbajnokokról szóló Cserebogarak: A Polgár lányok című alkotás.

Rendhagyó módon a nézők a 2023-as Cinemira KIDS kínálatába is előzetes betekintést kapnak, olyan, még vetítésre váró versenyfilmekkel, mint az afrikai népmeséken alapuló A világ születése című animáció, az Óvakodj a farkastól! (Beware The Wolf!), vagy a Színes álom (Dream in Color) című animációs film – írják.

A kamaszoknak szóló, idén novemberben megrendezett Cinemira Teen versenyéről a Paradicsommadár (Bird of Paradise), valamint a magyar Klíma, Orrvérzésig és Perfect Match című kisfilmek lesznek láthatók. Megtekinthető lesz az idei Cinemira Teen legjobb nemzetközi kisfilmjének választott, útkeresésről és a szülői elvárások súlyáról szóló Trófea (Trophy), valamint az animációs zsűri külön dicséretében részesített, mentális higiénéről szóló Nyári zápor (Sommerragen) című alkotás is.

A Cinemira decemberi online filmfesztiváljának teljes kínálatawww.kidfilmfestival.hu weboldalon érhető el. A Cinemira Nemzetközi Ifjúsági- és Gyerekfilmfesztivál főtámogatója a Nemzeti Filmintézet – áll a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.