Megemlékezést tartott a budaörsi Fidesz október 22-én

(Budaörs, 2022. október 23. – Budaörsi Infó) 2022. október 22-én a Fidesz és a KDNP budaörsi szervezete az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartott.

 

 

A jelenlévőket köszöntötte Kapitány Gábor, a KDNP elnöke és Dr. Czuczor Gergely, a helyi Fidesz elnöke.

 

 

fideszkdnpmegemlekezes (2)

 

fideszkdnpmegemlekezes (4)

 

Dr. Czuczor Gergely ünnepi gondolatai: 

 

Főtisztelendő Varga János emeritus Plébános Atya! Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Elnök Urak! Tisztelt Önkormányzati Képviselők! Tisztelt Budaörsi Polgárok! Kedves Barátaink!

 

 

fideszkdnpmegemlekezes (9)

 

Hatvanhat évvel ezelőtt igazi csoda történt Magyarországon. A diktatúrában élő magyarok, a pesti srácok felemelték fejüket és azt mondták a mindent uraló kommunista hatalomnak, az elnyomó szovjet hadseregnek, hogy „Elég volt! Szabadságot akarunk!”.

Ha végig tekintünk hazánk ezer esztendős múltján, akkor kimondhatjuk, Mi magyarok mindig készek voltunk megvívni a szabadságharcot.

Erről tanúskodik történelmünk: a magyar védte meg a töröktől Európát, 1848-ban a szabadság eszméjének védelmében szállt harcba, és így volt ez 1956-ban is, amikor Magyarország egyedüli mécsesként világított a Szovjetunió vasfüggönnyel elsötétített térképén. A mi korunknak példát kell vennie az ’56-os hősök bátorságáról és szabadságszeretetéről!

 

 

fideszkdnpmegemlekezes (6)

 

fideszkdnpmegemlekezes (7)

 

fideszkdnpmegemlekezes (1)

 

Tisztelt Emlékező, ünneplő Budaörsiek!

Itt állunk városuk egy jelképe, a Mindszenty szobor előtt. Mindszenty József bíboros – aki katolikus egyházi vezetőként megjárta a nyilasok, majd a kommunisták börtöneit is – 1956-ról az alábbi sorokat vetette papírra: „A világon páratlan szabadságharc volt ez, fiatal nemzedékkel a népünk élén. A szabadságharc azért folyt, mert a nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen. Szabadon akar határozni sorsa, államának igazgatása, munkájának értékesítése felől.” Büszkék lehetünk rá, hogy a mártír főpap itt járt 1948-ban e templomban és bérmálta a budaörsi fiatalokat. Büszkék lehetünk rá, hogy nevét általános iskola is őrzi Budaörsön, ahol sokszáz gyermek tanulja meg évről-évre Mindszenty-imáját.

 

 

fideszkdnpmegemlekezes (10)

 

fideszkdnpmegemlekezes (13)

 

fideszkdnpmegemlekezes (11)

 

fideszkdnpmegemlekezes (8)

 

Ma azokra az áldozatokra, hősökre is emlékezünk, akik életüket adták a mi szabadságunkért, a jövő független Magyarországáért. Azokra az áldozatokra, hősökre, akiket kivégeztek a kádári megtorlásban, azokra akiket börtönbe zártak, akiknek eltörték a karrierjét, akiknek menekülniük kellett a megtorlás elől. Mi budaörsiek, ma este mondjunk el egy-egy imát az 1956. október 27-én, a gyilkos szovjet sortűzben elesett Furka Sándor, Schwarcz András, Soltai Béláné és Ujj Jánosnéért, akik itt a közeli, egykori tanácsháza előtt vesztették életüket. ’56 hőseinek emléke itt él közöttünk, szabadságunkat nekik köszönhetjük. Hálával tartozunk nekik!

 

Tisztelt Honfiak és Honleányok!

A szabadságharc kivételes, lélekemelő időszaka világos tanítást hagyott ránk. Magyarország szabadságért vívott harca nem ért véget, újra és újra meg kell védenünk saját szabadságunkat. A szabadság ugyanis nincs ingyen, azt újra és újra meg kell védeni.

Míg 1956-ban lánctalpak ellen kellett bátornak lennünk, ma a függetlenségünket az elhibázott brüsszeli szankciók veszélyeztetik! Nem engedhetjük, hogy az elhibázott szankciók tönkretegyenek bennünket!

Vegyünk példát az ’56-os hősök bátorságáról és szabadságszeretetéről, védjük meg Magyarországot! Mert nekünk Magyarország szabadsága, a magyarok boldogulása az első!

 

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.