Flashmob a Városháza előtt – Budaörs százmilliós tételekben költ a helyi iskolákra az állami alulfinanszírozás miatt

(Budaörs, 2022. október 15. – Budaörsi Infó) A budaörsi óvodapedagógusok közös szervezésében szolidaritási flashmobot tartottak október 14-én pénteken reggel a budaörsi Városháza előtt. Az akcióban részt vett Wittinghoff Tamás polgármester is, és a helyszínen nyilatkozott a Budaörsi Infónak.

 

 

A Városháza előtt reggel 7:30-kor összegyűlt kisebb tömeg piros papírlapokat feltartva elevenítették meg a közös kiállásuk szimbólumát, egy piros felkiáltójelet egy kör közepén.

 

 

20221014_demonstracio_varoshaza (3)

 

Egy budaörsi óvoda kivételével az összes képviseltette magát, osztotta meg az információját Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Budaörsi Infóval.

 

„Pár nappal ezelőtt a Facebookon találkoztam azzal a felhívással, hogy az óvodák a Városháza előtt flashmobot tartanak.

Igyekeztem úgy szervezni a programomat, hogy itt lehessek, mert szerintem ez a fajta szolidaritás nagyon fontos.

Amíg fenntartók voltunk, addig példát mutattunk arról, hogy hogyan működik jól egy oktatási rendszer.

A mi szemléletünk az volt, hogy az Önkormányzatnak az a feladata, hogy megteremtse a fizikai és a pénzügyi feltételeket. Emellett nem szól bele oktatási kérdésekbe.

 

 

20221014_demonstracio_varoshaza (2)

 

Nagyon fontos azt tudni, hogy amikor az Önkormányzat volt a fenntartó, akkor pályázat mentén, szakmai zsűri, szülői munkaközösség és a dolgozók véleménye mentén hoztunk döntéseket. Nem úgy, mint ahogy most teszik.

Egyszer fordult elő Budaörsön a Herman iskolánál,  hogy a jobboldal politikai alapon akart igazgatót kinevezni. Ez a terv pár hét után megbukott, és utána természetesen a szakmailag legalkalmasabb lett igazgató a mai napig: Turcsik Viktor.

 

 

20221014_demonstracio_varoshaza (4)

 

20221014_demonstracio_varoshaza (5)

 

A tankerületnek az lenne a feladata, hogy mindent biztosítson. Ehhez képest az Önkormányzat egyfelől a Clementis-ösztöndíjon keresztül a pedagógusoknak ad kiegészítő juttatást, hogy ez a gyalázatos bérhelyzet jobb legyen. Másrészt pedig alapítványokon keresztül számtalan programhoz és táborokhoz biztosít forrásokat, és ezek százmilliós tételek.”

 

 

wittinghofftamas

 

 

A résztvevők célja az akciójukkal az volt, hogy felhívják a figyelmet az oktatás jelenlegi helyzetére, és hogy szolidaritást vállaljanak a tanárokkal, csatlakozva az országos akcióikhoz. 

 

 

20221014_demonstracio_varoshaza (1)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.