Öt millió forinttal támogatja a budaörsi képviselő-testület a polgári engedetlenségben résztvevő budaörsi pedagógusokat

(Budaörs, 2022. szeptember 15. – Budaörsi Infó) 2022. szeptember 14-én ülésezett a képviselő testület, ahol többek között arról is döntöttek, hogy többlettámogatást nyújtanak az Illyés Gyula Gimnázium Alapítványa részére. 

 

 

A 2022. szeptember 5-ei polgári engedetlenség után, a tiltakozó tanárok a Tankerületi Központoktól felmondást kilátásba helyező egyenleveleket kaptak országszerte. Budaörsön is.

2022. szeptember 13-án viszont ismét tiltakozás volt a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium előtt. Transzparenseket tartó felnőttek, és kockás inges diákok lepték el a buszmegállót és a járda egy részét.

Sokan megjelentek a tanárok mellett tüntetni és nagyon sokan aláírták azt a kérvényt is, amit a retorziókkal fenyegető tankerületnek címeztek.

 

 

polgari_engedettlenseg_illyes_220913 (54)

 

Ezzel az akcióval a kormány figyelmét szerették volna ráirányítani az oktatás helyzetére, többek között a pedagógus hiányra, a bérek rendezésére, és az oktatás korszerűsítésre.

Országszerte különböző módon tiltakoznak az érintettek. A diákok egyes iskoláknál virrasztást szerveztek, más helyszíneken gördülő engedetlenségi mozgalmat hirdettek a tanárok.

A budaörsi képviselő-testület a legutóbbi ülésen úgy döntött, hogy öt millió többlet támogatást nyújt az Illyés Gyula Gimnázium Alapítványának, hogy a Gimnázium 19 tanárát érő szankciókat ellensúlyozzák.

Dr. Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) a képviselő-testületi ülésen elismerte, hogy kevés a tanárok bére, de a tiltakozásokat helytelenítette.

Szerinte most nincsen az országnak forrása arra, hogy rendezze ezt a problémát, ezért az Uniótól várnak pénzt erre. Szerinte az önkormányzatnak nem kellene beleavatkoznia a munkáltató és a munkavállaló közötti konfliktusba. Nem szabadna biztatni a tanárokat a szembenállásra.

 

 

unnepitestuleti_20220914 (3)

 

Farkas Benedek (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) szerint a Fidesz-kormánynak mindenre van pénze, amire akarja. Ha nem vették volna meg a veszteséges Vodafone-t, akkor abból megoldhatták volna a tanárok problémáját.

Monostori-Kalovits Márk (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) helyeselte, hogy a tanárok kiállnak a jogaikért és erre tanítják a diákjaikat is. Leszögezte, hogy, aki nem szavazza meg ezt az előterjesztést, az nem áll a budaörsi tanárok mellé.

Wittinghoff Tamás polgármester szerint erkölcsi kötelességük, hogy a szolidárisak legyenek a megfenyegetett tanárokkal.

 

Végül három fideszes képviselő tartózkodása mellett megszavazták a támogatást.

 

 

unnepitestuleti_20220914 (7)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.