Fontos gondoskodni a házszám- és utcanévtáblák megfelelő állapotáról

(Budaörs, 2022. április 21. – Budaörsi Infó) Fontos gondoskodni az utcanévtáblák megfelelő és olvasható állapotáról.

 

 

Dr. Tóth Ferenc, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az ő választókörzetében erre kiemelt figyelmet szentel.

„Az én körzetemben a Budafoki út-Budapesti út-Alsóhatár út és autópálya között is sok helyen sérültek, kopottak vagy éppen olvashatatlanok, de az is lehet, hogy éppen hiányoznak az utcanévtáblák.

Kérném, hogy ha hiányosságot tapasztalnak akkor jelezzék és továbbítom a közterületesek felé. Most kezdődik a pótlás tehát körülbelül két hét áll rendelkezésre.

 

 

tothferenc2019

 

Azt tudni kell, hogy mindenképp fontos és hasznos a házszám feltüntetése az ingatlantulajdonos számára, hiszen így beazonosíthatóvá válik az adott ingatlan, ezért például a levelek és különböző más küldemények is pontosan a kívánt célhoz érhetnek.

A házszám nélküli ingatlanok esetében legtöbbször lehetetlenné válik a postai és egyéb küldemények kézbesítése, így a címzetthez sokszor nem vagy csak késve jut el levele vagy csomagja.

A fentieken túlmenően, a mentők betegellátási tevékenységét is nagyban segíti, ha jól láthatók és pontosak az utcákban lévő házszámok.

Amellett, hogy a házszámok feltüntetése az ingatlantulajdonos saját érdeke, önkormányzati rendelet is előírja kötelezettségként.

 

 

utcanevtabla

 

 

Hogyan és hová kell kihelyezni az utcanévtáblát?

 

– Az utcanévtáblát a közterület kezdetén, végén, valamint minden betorkolló közterületnél, mindkét oldalon, továbbá az egy oldalról betorkolló közterület tengelyében az átellenes oldalon is fel kell szerelni.

– Az utcanévtáblát kerítésen, házfalon vagy ezek hiányában külön tartószerkezeten – jól látható helyen – kell elhelyezni.

– Az ingatlan tulajdonosa, kezelője vagy használója az utcanévtábla elhelyezését és az ezzel kapcsolatos munkálatokat tűrni köteles.

– Reklám célját szolgáló feliratot, táblát utcanévtáblán nem lehet elhelyezni, utcanévtábla körül úgy lehet elhelyezni, hogy ne zavarja annak tájékoztató jellegét.

 

Az utcanévtáblák egységes kialakításához előzetes Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Vagyongazdálkodási Bizottsági döntés szükséges.

Közterületek elnevezésének megváltoztatása esetén a korábbi utcanévtáblákat a tájékozódás zavartalansága érdekében az elnevezéstől számított két évig eredeti helyükön kell hagyni és piros színű, átlós áthúzással kell ellátni.

Az új utcanévtáblát az áthúzott régi tábla fölé kell felszerelni.

Az utcanévtáblákról a Polgármesteri Hivatal által megbízott szervezet gondoskodik (elhelyezés, láthatóság, karbantartás stb.).

A házszámtáblát a házzal szemben állva, jól látható helyen, a házfalra (kerítésre) kell elhelyezni.

Az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlant házszámtáblával – saját költségére – ellátni és annak folyamatos karbantartásáról gondoskodni.

 

Ha sérült utcanévtáblát lát, akkor jelezze a budaörsi Közterület-felügyeletnek: 

(23) 447-894, 

kozterulet@budaors.hu

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.