Társadalmi felelősségvállalás a cégek részéről Budaörsön – A Timac AGRO Hungária Kft. álláspontja

(Budaörs, 2021. október 25.) Az URBACT-programból megvalósuló CITIES4CSR olyan városokat támogat, ahol a helyi cégekkel együttműködve, a helyi közösség érdekében végeznek társadalmi tevékenységet (CSR). A nyilvánosság elérése és a lakosok megszólítása nagyon fontos eleme ennek a projektnek is. A projektben részt vevő cégekkel készült interjúkat hírportálunkon olvashatják. Múlt héten a BTG válaszait olvashatták, mostani cikkünkben a Timac AGRO Hungária Kft. válaszolt a kérdésekre. 

 

 

Miért fontos az Önök cégének a társadalmi felelősségvállalási tevékenység (CSR)?

Mit gondolnak a Budaörsön most zajló projektről (CITIES4CSR), amely az a célt tűzte ki, hogy a város életébe jobban bekacsolja a cégek CSR tevékenységét?

Miért tartják fontosnak a CITIES4CSR részeként megvalósuló fásítási mintaprojektet? Mivel járulnak hozzá a projekt sikeréhez?

Önök szerint a cégük és a város mit tud profitálni a helyi CSR tevékenységek felvirágoztatásból, egy hosszabb távú partnerségből?

Milyen további helyi közösségi projektet támogatna?

 


 

 A Timac AGRO Hungária Kft. válaszai:

 

Cégünk számára a tudatosság, és így a fenntartható gazdálkodás a kezdetektől fontos és követendő érték. Képviseljük ezt termékeink fejlesztése során éppúgy, mint ahogy igyekszünk képviselni ezt a mindennapjainkban is.

Célunk, hogy saját léptékünkhöz és lehetőségeinkhez mérten úgy és olyan szerepet vállaljunk a mezőgazdasági szektorban, hogy azzal szolgáljuk környezeti és természeti értékeink megőrzését.

Tágabb, globális értelemben ez a sokéves kutatómunkával előkészített, innovatív és tudatos tápanyagutánpótlási megoldásaink minél szélesebb körben való elterjesztése jelenti, lokális léptékben pedig az olyan kezdeményezések támogatását, amik közvetlenül és/vagy közvetve is hozzájárulnak a környezeti közjavaink tudatosításához.

Ilyen projektnek látjuk a CITIES4CSR-t is, és mint lokális faktorok a településen, szaktudásunkkal, különböző tápanyagutánpótlási megoldásokkal és nem utolsó sorban aktív részvételünkkel szeretnénk tenni a közös jövőnkért. A projekt során vállaljuk, hogy a fák kiültetésekor az általunk képviselt, talajtípushoz leginkább illeszkedő tápanyagok kerüljenek kijuttatásra, ezzel meghosszabbítva és nemesítve a fák élettartamát, támogatva a környezeti hatásokkal szembeni stressztűrő képességüket.

Anyavállalatunk 2020-ban csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásának nemzetközi mozgalmához. A Kofi Annan ENSZ-főtitkár kezdeményezésére létrehozott Global Compact, a fenntartható fejlődésre irányuló legnagyobb nemzetközi önkéntes kötelezettségvállalási kezdeményezés, amelyben 170 ország és több, mint 13 000 résztvevő működik együtt a közös cél érdekében.

Társadalmi szerepvállalásainkat rendszeres adománygyűjtésekkel, helyi iskolaszépítéssel igyekeztük aktívan fenntartani, emellett a fent említett mozgalom résztvevőiként hosszútávú célunk a környezetvédelmi és fenntarthatósággal összekapcsolható projektekben való részvétel is, így ez az idei évben köttetett kapcsolat lelkesítő hosszútávú lehetőségeket tartogathat.
Egy tudatos városhoz tartozunk, tudatos vállalatokkal, lakókkal, ami ahhoz vezet, hogy egy nap ez a tudatosság globálisan is elterjedjen. Büszkén vagyunk részesei ennek az útnak.

 

A témával kapcsolatban korábban megjelent cikk: 

Társadalmi felelősségvállalás a cégek részéről Budaörsön – A BTG álláspontja

 

(budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.