Társadalmi felelősségvállalás a cégek részéről Budaörsön – A BTG álláspontja

(Budaörs, 2021. október 16.) Az URBACT-programból megvalósuló CITIES4CSR olyan városokat támogat, ahol a helyi cégekkel együttműködve, a helyi közösség érdekében végeznek társadalmi tevékenységet (CSR). A nyilvánosság elérése és a lakosok megszólítása nagyon fontos eleme ennek a projektnek is. A projektben részt vevő cégekkel készült interjúkat hírportálunkon olvashatják.

 

Elsőként a Budaörs Településgazdálkodási Nonprofit Kft. válaszolt a feltett kérdésekre:

Miért fontos az Önök cégének a társadalmi felelősségvállalási tevékenység (CSR)?

Mit gondolnak a Budaörsön most zajló projektről (CITIES4CSR), amely az a célt tűzte ki, hogy a város életébe jobban bekacsolja a cégek CSR tevékenységét?

Miért tartják fontosnak a CITIES4CSR részeként megvalósuló fásítási mintaprojektet? Mivel járulnak hozzá a projekt sikeréhez?

Önök szerint a cégük és a város mit tud profitálni a helyi CSR tevékenységek felvirágoztatásból, egy hosszabb távú partnerségből?

Milyen további helyi közösségi projektet támogatna?

Társaságunk korábban is lelkesen vett részt a CITIES4CSR-hoz hasonló programban.
Például 2019-ben a „Fenntartható Fenntartó” projekt keretében sikerült központi irodánk épületében jelentős energiamegtakarítást elérnünk.

Jelenleg is futtatunk saját kezdeményezésű programokat:
– a szelektívhulladékgyűjtést az első pillanattól fogva bevezettük az irodáinkban és az uszodában,

– évről-évre látogatjuk a budaörsi környezetvédő Zöld Kör tábort Zamárdiban, ahol olyan témával ismertetjük meg a jövő generációját, mint a szelektív hulladékgyűjtés fontossága, Körforgásos Gazdasági Modell, alternatív energiaforrások, fenntartható fejlődés, stb,

– továbbra is szívesen teszünk eleget iskolai meghívásoknak, ahová munkatársunk az életkornak megfelelő előadással, beszélgetéssel, interaktív foglalkozással készül,

– a közterületen keletkező, hasznosítható hulladékokat (raklapok, egyéb „meleget adó” faanyag) igyekszünk a rászorulókhoz eljuttatni,

– feladatkörünkhöz tartozik a lakosságnál keletkező veszélyes, és e-hulladékok szakszerű gyűjtésének és ártalmatlanításának megszervezése és lebonyolítása.

Idei és jövő évi terveink közé tartozik – a városi CSR tevékenység keretein belül megvalósuló – fásítási programban való aktív és önkéntes részvétel.
Mert mi lokálpatrióták vagyunk!

 

(budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.