Koronavírus – Szünetel a személyes ügyintézés az útdíjfizetési társaság ügyfélszolgálatain

Március 22-éig szünetel a személyes ügyintézés a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálatain – közölte a társaság. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy ez nem mentesíti az ügyfeleket az ügyintézés felelőssége és az úthasználati jogosultság megvásárlásának kötelezettsége alól.

 

A társaság azt írta, hogy – igazodva a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló kormányrendelethez – március 8-tól március 22-ig felfüggeszti ügyfélszolgálatain a személyes ügyintézés lehetőségét.

Ez alatt az idő alatt a NÚSZ Zrt. minden ügyfélszolgálati szolgáltatása intézhető lesz elektronikus levelezés útján, így például a rendszám-, felségjelzés- vagy díjkategória-elírás korrigálása, az úthasználati jogosultság átírása másik járműre, a pótdíjmaximalizálás és pótdíjamnesztia kérése, valamint a pótdíjfizetési kötelezettség éves jogosultság vásárlásával történő kiváltása.

Március 8-tól az ügyintézés menetéről a társaság weboldalán, a nemzetiutdij.hu oldalon olvasható tájékoztató, és elérhetőek lesznek az egyes ügytípusok intézéséhez szükséges formanyomtatványok, kérelmek és meghatalmazások is.

Hozzátették: az e-matricás rendszert érintő esetekben az ugyfel@nemzetiutdij.hu, míg a HU-GO elektronikus útdíjat érintő ügyekben az ugyfel@hu-go.hu címre várják az ügyfelek megkereséseit. A leveleket beérkezési sorrendben dolgozzák fel, és a lehető legrövidebb időn – de legfeljebb 30 napon – belül válaszolnak az ügyfelek megkereséseire.

A NÚSZ Zrt. telefonos ügyfélszolgálata belföldről és külföldről a +36(36)587-500 telefonszámon érhető el, az ügyintézők magyar nyelven a hét minden napján 0-24 órában, míg angol nyelven szintén minden nap, német nyelven pedig hétköznap 8-16 óráig fogadják a hívásokat.

Tudatták azt is, hogy a pótdíjas esetekben a társaságnak elektronikus úton küldött megkeresés “nem bír halasztó hatállyal a pótdíjfizetési felszólító levélben foglalt fizetési határidőre vonatkozóan”.

Az e-matrica vásárlásához a társaság a mobiltelefonra optimalizált ematrica.nemzetiutdij.hu, a HU-GO e-útdíj rendezéséhez pedig a hu-go.hu internetes oldalát ajánlja. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.