Mozgalmasan telt a hét a Budaörsi NŐk számára – Hangszer adományozás és hajátadó ünnepség Budaörsön

(Budaörs, 2021. március 4. – Budaörsi Infó) A Budaörsi NŐ közösség a héten hangszerátadó és hajadományozó ünnepségen is részt vett, és mindezek mellett elkezdték megvalósítani ötödik jó cselekedetüket a nagy házalakítást is, aminek keretén belül budaörsi közösségeknek segítenek felújítási munkálatokban.

 

 

2021. március 2-án a Curly Hajadományozó Alapítvány jóvoltából igazi hajból készült parókát tudtak átadni egy daganatos beteg számára. Az eseményen részt vett az Alapítvány részéről Vértes Róbert alapító és Fodor Bettina vezető kurátor. A Budaörsi NŐ közösség részéről pedig Marcinka-Májer Emese.

 

 

hajadomanyunnepseg

 

A parókát Ferkovics Mária kapta.

 

Fodor Bettina a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a paróka elkészítéséhez hét személytől származó hajat használtak fel.

„A parókakészítővel való egyeztetések és a kezelések miatt másfél hónap volt az előkészület, de közben volt egy karácsony is, amikor minden folyamat leállt.

Maga a parókakészítés egy-másfél hónapot vett igénybe és az utolsó igazításhoz az időpont még pár hetet, mert nem volt közös időpont a fodrásszal, aki összevágta a parókát.”

 

 

hajadomany

 Ferkovics Mária

 

 

A hajátadó ünnepség másnapján hangszer adományozó ünnepségre került sor a harmadik jó cselekedet keretén belül.

A hangszereket Berente Imréné Ari Erzsébet, a Budaörsi NŐ közösség tagja adta át a Budaörsi Tanoda diákjai számára.

Egy zongorát, gitárt, citerát és furulyákat hozott a gyerekeknek. Ezek közül a citera és a furulya a saját kincsei közül került az adományba.

 

 

hangszeradomany2

 

hangszeradomany3

 

A hangszereken a budaörsi Romano Glaszo együttes és a Tanoda diákjai fognak majd játszani.

 

 

hangszeradomany1

 

Berente Imréné a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a citera a sajátja volt, ezért erős érzelmi szálak fűzik hozzá, viszont így, hogy jó helyre került nagyon boldog, hiszen új életre kelhet a rég nem használt hangszer.

„A citerát 2009-ben Birínyi András hangszerkészítő készítette nekem, amikor a népdalkörvezetők – művészeti vezetői iskoláját végeztem, melynek vzetetője, igazgatója dr Birínyi József volt.

Kodály Zoltán volt az, aki azt mondta, hogy az ékszer az holt kincs a láda fenekén, ha nem használják. Azok a hangszerek, amiket hoztunk a gyerekeknek holt kincsek voltak. Valaki őrizte, vigyázta, de ezek a hangszerek hallgattak. Most pedig lehetőségük lesz végre újra megszólalni.

Alig várom, hogy legyen olyan előadásuk a gyerekeknek ahol megszólaltatják ezeket a hangszereket, én pedig majd gyönyörködhetek benne.”

 

 

hangszeratado2 (2)

 

hangszeratado2 (1)

 

A Budaörsi NŐ közösség hajadományozó projektje március 8-án lezárult, viszont a hangszergyűjtés év végéig tart, így ha bárkinek van otthon “holt kincse” azt sok szeretettel várják, hogy újra életre kelthessék.

 

Az ünnepségekről készült televíziós riportokat ide kattintva tudják megnézni:

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.