Pest megyei polgárőröket tüntettek ki Budaörsön

(Budaörs, 2021. január 10. – Budaörsi Infó) 2021. január 9-én a járványhelyzetben helytálló Pest megyei polgárőrök kaptak kitüntetést Budaörsön egy magánrendezvényen. A Polgárőr Érdemkereszt Arany, Ezüst és Bronz fokozatát 12 polgárőr kapta meg, továbbá elismerő oklevelet is átadtak.

 

 

A járványveszéllyel kapcsolatos aktuális védekezési teendők munkamegbeszélését követően magánterületen, magánrendezvény keretén belül, szabadtéren került sor a díjátadó ünnepségre Budaörsön.

A beléptetést szigorú járványügyi intézkedések előzték meg (testhőmérséklet mérés, infravörös homlok hőmérővel, érintés nélküli kézfertőtlenítés, védőkesztyű és maszk viselése).

A kertben a polgárőröket Ritter Imre, országgyűlési képviselő a magyarországi nemzetiségek bizottsága elnöke köszöntötte.

Mint mondta, 21 évvel ezelőtt találkozott először hivatalból a polgárőrökkel és azóta tudja, hogy rájuk mindig lehet számítani. Ott vannak ahol kell, tudják a feladatukat.

 

 

polgarorerdemkeresztatado_2021 (6)

 

„Járom az országot, sokat megyek 13 nemzetiség rendezvényeire, sokszor olyan helyeken, ahol életemben nem voltam, és bárhova megyek, az első fix pont a polgárőr. Tudom, hogy ha őket meglátom, akkor jó helyen vagyok. Nyugodtan mondhatom, hogy a 13 magyarországi nemzetiség helyi, regionális és országos önkormányzatainak fontos támasza a Polgárőrség.”

 

„Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke dr. Túrós András 12 polgárőrnek adományozott elismerést – mondta el dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. – Mivel a polgárőrök is igyekeznek az ÖKO lábnyomot csökkenteni, ezért az elismerések mellett az jutott eszembe, hogy minden jutalmazott egy közösségi helyen ültessen el egy őshonos fát. A tölgy, juhar és platán csemeték remélhetőleg sokáig tanúsítják majd a polgárőrök áldozatosságát.”

 

 

polgarorerdemkeresztatado_2021 (5)

 

polgarorerdemkeresztatado_2021 (3)

 

Az Országos Polgárőr Szövetséget a rendezvényen Poór Gyula környezetvédelmi alelnök, Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke képviselte, aki fejet hajtott a polgárőrök előtt. Ezzel is elismerve 2020-as munkájukat.

Nagyon kevés civil szervezet volt, illetve van a vírusjárvány kezdete óta, amelynek tagjai önzetlenül és térítésmentesen dolgoznak, segítik az időseket, a rászorulókat, ellátják őket, bevásárolnak nekik vagy egyáltalán meg merjék közelíteni a betegeket, a karanténban levőket. A 2020-as pandémiát az 1918-19 évi spanyolnátha világjárványhoz tudnám hasonlítani. Akkor is és most is az önkéntesek kezdték meg a védekezés alapjait lerakni.”

 

 

polgarorerdemkeresztatado_2021 (4)

 

Ritter Imrétől, dr. Bilisics Pétertől és Poór Gyulától a 4-4-4 csoportosításban Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozatát Mihics József (Pilisszentlászló), Hayth Andor (Gyömrő), Hilcser Tamás (Budakeszi) és Udvari Szabolcs (Törökbálint) vehette át.

 

polgarorerdemkeresztatado_2021 (1)

 

 

Ezüst fokozatú kitüntetést érdemelt ki Halupka István (Tápiószőlős), Bagi Krisztián (Aszód), Babus Gábor (Göd) és Vetor György (Nagykáta), míg az Arany fokozatú kitüntetést Mészáros Gábor (Csővár) és Cseh Fruzsina Viktória (Ráckeve), Tótka Sándor (Acsa), Juhász Pálné (Abony) kapta meg.

 

polgarorerdemkeresztatado_2021 (11)

 

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elismerő oklevelet adott át Oskó Viktóriának (Újlengyel).

 

 

polgarorerdemkeresztatado_2021 (9)

 

 


 

POLGÁRŐR ÉRDEMKERESZT

A polgárőr mozgalomban huzamosabb idő óta tevékenykedő, kiemelkedő eredményeket elérő polgárőrök, valamint a pártoló tagok munkájának erkölcsi elismerésére az Országos Polgárőr Szövetség arany, ezüst és bronz fokozatú érdemkeresztet adományoz – a hozzátartozó oklevéllel együtt.

 

A) Az érdemkereszt arany fokozata adományozható:

Annak a polgárőr vezetőnek, együttműködő szerv vezetőjének, valamint polgárőrnek, aki a polgárőr mozgalom érdekében legalább 10 éve kiemelkedő tevékenységet végez, és munkájával jelentősen hozzájárult a település, régió közbiztonságának javításához, a polgárőr mozgalom társadalmi elismeréséhez.

Annak a polgárőrnek, aki szolgálatban önfeláldozó magatartásával, életét, testi épségét fenyegető veszélyhelyzet vállalásával járult hozzá bűncselekmények megelőzéséhez, elhárításához, a tetten ért bűnelkövető elfogásához, a káresemény megelőzéséhez vagy hatásainak csökkentéséhez.

Annak a polgárőr egyesületnek, amely a település közbiztonságának érdekében kiemelkedő tevékenységet végez.

Annak a polgárőr szövetségnek, amely a közbiztonság érdekében kiemelkedő tevékenységet végez.

Annak a szervezetnek, amely a polgárőrséghez közvetlenül kapcsolódik.

 

Polgárőr arany fokozatú éremkeresztben részesült:

Juhász Pálné (Abony)

Cseh Fruzsina Viktória (Ráckeve)

Mészáros Gábor (Csővár)

Tótka Sándor (Acsa)

 

 

B) Az érdemkereszt ezüst fokozata adományozható:

Annak a polgárőr vezetőnek, együttműködő szerv vezetőjének, valamint polgárőrnek, aki a polgárőr mozgalom érdekében legalább 10 éve kiemelkedő tevékenységet végez és munkájával jelentősen hozzájárult a település, régió közbiztonságának javításához, a polgárőr mozgalom társadalmi elismeréséhez.

 

Polgárőr ezüst fokozatú éremkeresztben részesült:

Babus Gábor (Göd)

Halupka István (Tápiószőlős)

Vetör György (Nagykáta)

Bagi Krisztián (Aszód)

 

 

C) Az érdemkereszt bronz fokozata adományozható:

Annak a polgárőr vezetőnek, együttműködő szerv vezetőjének, valamint polgárőrnek és ifjú polgárőrnek, aki a polgárőr mozgalom érdekében legalább 3 éve kiemelkedő tevékenységet végez, és munkájával jelentősen hozzájárult a település, régió közbiztonságának javításához, a polgárőr mozgalom társadalmi elismeréséhez.

 

Polgárőr bronz fokozatú éremkeresztben részesült:

Udvari Szabolcs (Törökbálint)

Hayth Andor (Gyömrő)

Hilcser Tamás (Budakeszi)

Mihics József (Pilisszentlászló)


 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.