Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul – Mennyire fontos az angol a gyerekek számára?

(Budaörs, 2020. szeptember 18. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul –

Mennyire fontos az angol a gyerekek számára?

 

savaiviolaerika2020

 

Az angol nyelv mára a világ legelterjedtebb és leggyakrabban beszélt nyelvévé vált, és ezzel a növekedéssel ugrásszerűen megnőtt az igény a gyerekek  angol tanítására.

A legtöbb ország mára a kereskedelemtől és a pénzügyektől egészen  az utazásig számos területen folytatott kommunikációjában az angol nyelvet használja. Emiatt a  széles körű használat miatt egyre több szülő választja gyermekének  az angolt, mint idegen nyelvet.

 

Fontos a  gyermekkori nyelvtanulás, mivel az élet szinte minden aspektusa magában foglalja és megkövetel egy bizonyos fokú angol nyelvtudást. A legtöbb nemzetközi ügyféllel foglalkozó vállalkozás, a beszállítók és  az üzleti partnerek szívesebben alkalmaznak angolul (és további nyelven akár nyelveken beszélő) alkalmazottakat, mivel ez elősegíti a zökkenőmentes kommunikációt a mindennapi tevékenységeik során. Így a kiváló nyelvtudás nagyban javíthatja a jó elhelyezkedés esélyét.

Nem beszélve arról, hogy a mai világban (nem Covid-os időszakban) az utazás, más országokban való tanulás vagy munkaszerzés könnyebb, mint valaha. Ha már utazás, érdemes tudni, hogy legalább egy alapvető nyelv ismerete elengedhetetlen egy másik országba utazva, hogy segítséget kérhessünk, beszélgetést folytathassunk stb. Érdekes megjegyezni, hogy világszerte több mint 900 millió ember beszél legalább valamilyen szinten angolul.

Az angol nyelv létfontosságú a nem angolul beszélő gyermekek számára is az oktatás terén is. Vegyünk egy helyzetet, amikor a tanár nem beszél a gyermek anyanyelvén. Ha a tanárnak és a hallgatónak sincs közös kommunikációs nyelve, akkor a gyermek teljes tanulási folyamata lebomlik. Ez egy olyan helyzet, amelyet tovább fel nehezít,, ha a gyermek szülei sem  beszélnek angolul vagy egyéb idegen nyelven.

 

Ennek fényében sok szülő  keresi a módját, hogyan tanítsa meg önmagát, valamint gyermekeit angolul. Első lépésként nézzétek a Budaörsi Infón az angolos videókat minden héten!

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.