Budaörsi polgárőrök kaptak elismerő díszoklevelet

(Budaörs, 2020. szeptember 17. – Budaörsi Infó) A budaörsi képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy köszönetét fejezi ki a helyi polgárőröknek a koronavírus okozta veszélyhelyzetben tanúsított segítőkész munkájukért, és tizenegy önkéntesnek elismerő díszoklevelet, illetve tárgyjutalmat adnak.

 

 

Mivel a polgárőrök nem tudták megoldani, hogy mindannyian megjelenjenek a közgyűlésen, ezért az elismeréseket a szabadidejüket is figyelembe véve Budaörs polgármesterének nevében dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke adta át. Szeptember 16-án a tizenegyből öt tudott megjelenni, a többiek ezután fogják azt átvenni.

Budaörs önkormányzata ezzel a díszoklevéllel és jutalommal szeretné megköszönni a polgárőröknek, hogy a pandémia időszaka alatt segítették a rászorulóknak az ételkihordást, az élelmiszer illetve gyógyszerbeszerzést – mondja dr. Bilisics Péter.

– A polgárőreink lelkiismeretesen dolgoztak a több mint száznapos időszak alatt. Az ételkihordást jellemzően délelőtt 11 és délután 2 óra között hajtották végre, három autóval, átlag napi nyolcvan kilométeres futásteljesítménnyel. Emellett segítették a gyógyszer beszerzéseket, illetve házhoz vitték a boltokból az oda előre leadott rendeléseket. Mindezt naponta kétszer. Szívmelengető volt, hogy a lakosság kitörő örömmel fogadta önzetlen felajánlásainkat.

A megyei elnök elmondta még azt is, hogy már készülnek az újabb vírusidőszakra.

– Most sokkal nehezebb lesz, mint tavasszal volt, hisz most az iskolák, munkahelyek működnek, elfogytak a szabadságok, így a polgárőrök nem tudnak olyan mobilak lenni, mint az előző időszakban voltak. De mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lakosságot átsegítsük a nehéz időszakon.

 


Budaörs város elismerését Varga Helga, Varga Katalin, Gere Attila, Zwierczyk Gábor, Kozák Róbert, Szemán János, Kun László, Pisztovics Antal Dezső, Vajda Gábor, Gajer Tamás és dr. Bilisics Péter érdemelte ki.


 

 

polgarorkituntetes

 

Gratulálunk, köszönet a munkájukért!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.