Budaörsiek együtt, egymásért! – Fehér Edina Szonja: Kreatívan kicsikkel – Így készíts meglepetés papírtortát

(Budaörs, 2020. június 19. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten Fehér Edina Szonja Kreatívan kicsikkel című cikk sorozatát olvashatják és videóit láthatják majd, amiben megmutatja, hogy hogyan lehet egy kis kézműveskedéssel lefoglalni a kicsiket. A mai részben színes, papír torta készül Szonja és a fiúk jóvoltából. Tartsanak velünk! 

 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

 

Fehér Edina Szonja:

Kreatívan kicsikkel – Így készül a meglepetés papírtorta

 

 

feherszonjaedina

 

 

A mostani helyzetben mint minden, a szülinapi torta beszerzése sem egyszerű.

Nálunk meg a pláne, hogy érzékeny a legény, így nem is lehet akármilyen az a bizonyos torta. Míg otthonra megsütöm a tortát, addig az óvodába tanúsítvánnyal együtt kell vinni, így otthon készített finomságok már kiestek a lehetőségek közül.

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Benett ennyire fantasztikus óvodába és csoportba jár. Az intézmény vezetője és a pedagógusoknak is fontos volt a jelen helyzetben is a gyerekek szülinapjának megünneplése.

Nem csak olyan gyerkőcöknek, akik most “öregedtek”, hanem akik a karantén ideje alatt volt a születésnapjuk is pótlásra került. Mivel hirtelen az első héten ennyi ennyi szülinap volt várható, úgy voltam vele nem akarok még egy ezredik tortát, ezen felül Benett tejérzékeny. Ilyen rövid idő alatt szinte lehetetlen volt egy ilyen speciális torta beszerzése, így kellett valami megoldás. Pinterestet bújva találtam rá erre.

 

 

 

 

Nagyon tetszett, mert nem koszolnak vele a gyerekek, bármit bele tudok tenni, higiéniai szempontból is nyertes, és ami a lényeg hihetetlenül tetszett a gyerekeknek.

Már maga a készítésben is részt vett az akkor 3 éves fiam. Hazaérkezve pedig büszkén mesélte mindenkinek mennyire tetszett, és mennyire jó ha szülinapja van.

Maga a készítés nem okoz semmi nehézséget.

A sablont a szaggatott vonalaknál kell hajtani, és a két fület összeragasztani és kész is van!

 

 

tortasablon

 

Inkább a plusz lehetőségekről beszélnék.

Akár a díszítés sokszínűsége, vagy már maga a papír kiválasztása is rengeteget opciót ad. A sok esőzés miatt nálunk most nagyon tetszetős a szivárványok vadászása, és rengeteg színes papírunk is van itthon, így nálunk ez a téma lett.

 

A létszám.

Természetesen nem csak 12-fős egy-egy csoport, ahogy a miénk sem, így emeletes tortát készítettem. Egy szalaggal összekötöttem a két külön tortát, és egymásra tettem. Mivel volt benne súly, szépen egybe marad nem csúszkált szét.

De a torta szeletek mérete is növelhető. A sablon háromszög részének szögének növelésével. Így akár nagyobb 6 szeletes tortát is lehet készíteni, így nagyobb meglepetés is fér bele. (Bölcsődébe Benedeknél mi ezt fogjuk alkalmazni, mert náluk gyümölcs fog bele kerülni és annak kell a hely.)

Nekem ez a torta szerintem meg fog maradni, és továbbiakban is így visznek majd intézményekbe. Rengeteg az érzékeny gyermek. Szinte lehetetlen olyan tortát vinni, amelyik mindenkinek megfelel.

Itt a torta szeleteken akár jelezni is lehet, hogy melyik milyen érzékeny gyermek számára van, így nem marad ki senki a tortaélményből. Itt azért szeretném még hozzáfűzni, hogy akinek nem is érzékeny a saját gyermeke, de érdemes érdeklődni van e érzékeny a csoportban/osztályban.

Hihetetlen jól tud esni a gyerkőcnek ha nem marad ki a nassolásból. Ilyenkor nem kötelessége senkinek sem erre odafigyelni, vagy ezért két tortát vinni, de érdemes az érzékeny gyermek szülőnek szólni, hogy legalább ők biztosítsanak valamit a gyerkőcnek.

Nekem szerencsére Benett mint szuper képesség dolgozza fel, hogy mindig más ételt kap, és már magától is megkérdezi egy gyanús ételnél, hogy van e benne tej, és ha igen olyan-e amit ő fogyaszthat.

Szóval mi meg a szerencsésebb helyzetben vagyunk vele, de nálunk szintén tej és tojás érzéken Benedek a bölcsődés. Nála már sokkal nehezebb, ő mindent meg szeretne enni ami elé kerül. Remélem valamennyire javul a helyzet mire óvodás lesz.

Mikor egy gyermeknek kiderül egy allergia, egy érzékenység elsőre nagyon nehéz. Nem csak, mert “jaj mit főztek?!“ kérdés miatt. Egy érzékeny gyermek családjában utána minden egyes családtag úgy fog étkezni, hiszen nem tudunk mindig több félét főzni illetve, hogy ne kelljen örökösen birkózni azzal miért nem ehetjük ugyan azt…

Így lett az, hogy a kocsi kesztyűtartója állandóan tele csokipapírral, mert a férjemmel titokba csokit eszünk a kocsiba. Vannak dolgok amiről nehéz még nekünk felnőtteknek is lemondani, mégis egy pici gyerektől elvárjuk ezt.

Szóval legyünk figyelmesek és kreatívak a közösségi ünneplések alkalmával is.

 

Kreatív szép napot kívánunk nektek!

Szonja és a fiúk

 

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.