Újabb Budaörsi SC sikerek a Kelemen Imre régiós tenisz versenyen

(Budaörs, 2019. június 1. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Tenisz Centrum pályáin május 25. és 26. között rendezték meg a Kelemen Imre régiós emlékversenyt.

 

Természetesen a Budaörsi Sport Club versenyzői is indultak ezen a megmérettetésen. Legtöbben a 12 éves korosztályban léptek pályára, lányok és fiúk egyaránt.

A lányok közül Grigalek Lili és Grigalek Maja indultak, de sajnos nem sikerült tovább jutniuk a lejátszott csoportmeccsek után. A fiúk közül Heiszer Flóriánnak, Fischer Zalánnak és Kunos Ádámnak sem sikerült továbbjutniuk a csoportmérkőzéseken és nem tudták magukat kvalifikálni a vasárnapi egyenes kieséses versenybe.

Nagyot küzdöttek, de ellenfeleik jobbnak bizonyultak. Ebben a korosztályban Varga Zsombi bizonyult a legeredményesebbnek a Budaörsi Sport Club versenyzői közül.

A csoportmérkőzések után, Zsombi a csoportjából elsőként jutott tovább, a kieséses versenyrészbe. Először, nagy küzdelemben, Tóth Csongort (Pillangó SE) győzte le 5:4 (7:2 a „tie break”- ben); 4:1 arányban.

Ezután következett az elődöntő. Az ellenfél Von Bartheld Alex (Pasarét) volt. Itt még nagyobb volt a harc. Az első játszmát 4:2-re nyerte Zsombi, ezután következett egy kis rövidzárlat és a második szettet 4:0-ra elvesztette, de a meccs „tie break”- ben összeszedte magát és 12:10-re hozta a meccset.

Következett a döntő, ahol már elfáradt és nem tudta a legjobbját nyújtani, így a második kiemelt Lázár Tamás (Alfa TI), ellen vereséget szenvedett 4:1; 4:0-ra. Ez a második helyezés nagyon szép eredmény, mert küzdésben nagyon sokat lépett előre!

A nagyobbak is indultak a versenyen F18-as korosztályban. Juhász Bence sajnos lesérült a második mérkőzése után és fel kellett adnia a további küzdelmeket. Wéber Soma viszont végig tudta játszani és küzdeni a versenyt, hiszen remek játékkal az elődöntőbe jutott, ahol végül a bronzérmet szerezte meg.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.