Budaörsi siker az Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén

(Budaörs, 2019. május 30. – Budaörsi Infó) A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt. Természetesen budaörsi diákok is részt vettek a versenyben és kiválóan szerepeltek. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek is! 

 

A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását mérték. Lehetőséget biztosítottak arra, hogy az iskolák 2-12. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat.

A versenyen az iskolák 2-12. osztályos tanulói vehettek részt.

Több kategóriában lehetett indulni: a 2-8. osztályos versenyzők számára egy kategóriában, a 9-12. osztályos versenyzők számára két kategóriában (gimnázium és szakgimnázium).

 

A Zrínyi Ilona Matematika versenyen országos döntőjén II. helyezést ért el a Budaörsi 1. Számú Általános Iskola tanulója SCHRIFFERT PÉTER 6. osztályos tanuló.

 

 

matekverseny2

 

Felkészítő tanára: Rétiné Munkácsi Ágota

 

 


 

Schriffert Péter beszámolója a versenyről

Ebben az évben rendezték meg a XXX. Zrínyi Ilona Matematika versenyt. A Dél-Pest Megyei fordulójában a 3. helyezésemmel jutottam be az országos döntőbe. Ez volt a harmadik alkalom, hogy a döntőben versenyezhettem tovább.

Az Országos verseny Szombathelyen lett megrendezve, ami április 12-től 14-ig tartott. Az oda út 2 és fél óráig tartott.

Ezen a napon, pénteken kellett beregisztrálni. Megérkezésünk után elfoglaltuk a szálláshelyet, majd elmentünk vacsorázni.
Ezután visszamentünk a szobába, kipihenni az út fáradalmait. Másnap, szombaton 9 órakor kezdődött a verseny. 75 percet kaptunk a feladatok megoldására. 25 feladatot kellett elvégezni.

Ennyi idő nekem elég volt a megoldásukra. A verseny után rögtön kezdődött a közös feladatmegoldás, ahol a döntő feladatait beszéltük át egy tanárral. Ezután indultunk Bükfürdőbe, ahol egy délutánt töltöttünk el fürdőzéssel.

Mikor visszaérkeztünk a hotelba elfogyasztottuk a vacsorát és elmentünk aludni. Másnap az eredményhirdetés 9-órakor kezdődött.
Az egészet végig izgultam ugyanis nem lehetett tudni, hogy benne leszek-e a legjobb háromba vagy a legjobb húszban. Végül nagyon örültem, hogy a dobogóra állhattam.

Második helyezett lettem!

 


 

 

matekverseny

 

 

Gratulálunk! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.