Nyílt nap lesz az Izotóp Intézetben

(Budaörs, 2019. április 24. – Budaörsi Infó) Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont és az Izotóp Intézet Kft. évente megrendezi a nyílt napot. Az érdeklődők ezen megismerkedhetnek a Csillebérci kutatóbázison végzett sokrétű munkával.

 

 

A Kutatóközpont és az Izotóp Intézet Kft tevékenységét meghatározza, hogy jelentős és eredményes erőfeszítéseket tesznek a környezetterhelés minimalizálására.

Az elmúlt időszakban is olyan korszerűsítéseket hajtottak végre, amely a légtechnikai szűrőrendszer és a környezeti terhelést mérő rendszer átalakításával tovább növelte a biztonságos működést.

Az előző években megszervezett lakossági fórumok és nyílt napok kedvező tapasztalatai és fogadtatása abban erősítették meg a szervezőket, hogy évente felajánlják az érdeklődőknek, hogy ismerkedjenek meg tevékenységükkel, a radiogyógyszerek gyártásának folyamatával, a kutató reaktor működésével.

A látogatás alkalmat ad arra, hogy személyesen is meggyőződjenek a működés biztonságosságáról.

A radiogyógyszerek rendkívül fontosak és nélkülözhetetlenek a betegek és különösen a daganatos betegségekben szenvedők gyógyításában. A gyógyszerkutatás is nagymértékben támaszkodhat az itt készülő jelzett vegyületekre. A látogatás során mindenki választ kaphat kérdéseire.

 
A 2019. május 25-i program

9.00 – 10.00 Beléptetés a Telephelyre, regisztráció

10.00 – 11.00 Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont, a Kutatóreaktor és az Izotóp Intézet Kft. tevékenységének ismertetése

11.00 – 13.45 Létszámtól függően 10-15 fős csoportok látogatása a Kutatóreaktorban és az Izotóp Intézet Kft. radioaktív gyógyszereket gyártó laboratóriumában

13.45 – 14.30 Válasz a látogatók kérdéseire

14.30 A Telephely elhagyása

 

A nyílt napon való részvétel feltétele a betöltött 16. életév és előzetes regisztráció!

Biztonsági okokból szükséges a látogatóknak az előzetes regisztráció. Ez a bejelentkezéssel történik. Bejelentkezni lehet telefonon (391 0802), faxon (392 2575), vagy e-mailben (izotop@izotop.hu).

 

A jelentkezési határidő: 2019. május 16. (csütörtök), éjfélig.

Fontos! Személyazonosságot igazoló okirat (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél) szükséges! A látogatás során szükséges védőruházatot az intézmények biztosítják! Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.