A hónap tehetsége: Vadas Csenge

(Budaörs, 2018. május 10 – Budaörsi Infó) 2018. május 9-én fotókiállítás megnyitó volt a Városi Ifjúsági Klubban. Ebben a hónapban Vadas Csenge fotóit nézhetik meg az érdeklődők június 30-ig. A kiállítást Klotz Miklós, fotográfus, az Illyés Gyula Gimnázium tanára nyitotta meg.

 

 

Vadas Csenge 1998-ban született Budapesten, de Budaörsön nőtt fel. A szülei iparművészek, útravalóul kapta tőlük a művészet szeretetét és a külvilág által benne leképződött benyomások kifejezésének vágyát.

 

Élőben jelentkeztünk a Városi Ifjúsági Klubból – Vadas Csenge kiállítás megnyitója

Közzétette: Budaörsi Infó – 2018. május 9.

 

 

wantedifiklubmajus (16)

 

wantedifiklubmajus (15)

 

wantedifiklubmajus (6)

 

Vadas Csenge:

“A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában töltött évek alatt vált életem szerves részévé a zene. A kórus-éneklésen kívül csellóztam, zongoráztam és doboltam, szenvedélyesen kerestem a hangot, majd a szavak ízével és erejével a megnyugvást, a harmóniát.

 

 

wantedifiklubmajus (4)

 

wantedifiklubmajus (3)

 

A zene világa ott kezdődött, ahol elfogytak a szavak: a körülírhatatlan, mélyről jövő tartalmak, az alig érzékelhető, mindent meghatározó lélekrezdülések színpadára hívott.

Úgy, ahogy a fénykép is kiragad egy szeletet a létből, egy benyomást jár körül és igyekszik értelmezni, mindenki számára érthetővé tenni, csak nem a hang vagy a szó dallamával, hanem a színek és a formák zárt lendületével. A textúrák ismétlődő ritmusa, a színek váltakozása összecseng a zene lüktetésével, egy jól elkapott pillantás, mozdulat olykor hosszú bekezdések mondanivalóját adja. 

 

wantedifiklubmajus (2)

 

wantedifiklubmajus (1)

 

Az Illyés Gyula Gimnáziumban töltött két év után az Illyés Művészeti Akadémián mélyült el a kapcsolatom a fotózással, két évvel ezelőtt. Fontossá itt vált az alkotás kettőssége is: a fényleképzés precíz valóság-hűsége és az egzakt témák kontextusból való kiemelésével létrehozható saját univerzumok bensőséges világa. Vágyam, jelen lenni a folytonosan változó, mégis örök pillanatban.”

 

 

wantedifiklubmajus (12)

 


wantedifiklubmajus (10)

 

wantedifiklubmajus (8)

 

wantedifiklubmajus (7)

 

wantedifiklubmajus (13)

 

Vadas Csenge fotóit a Városi Ifjúsági Klubban június 30-ig lehet megtekinteni! 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.