Női ETTU Kupa – Győzött idegenben a Budaörs, de valószínűleg mégis búcsúzik

Hatalmas csatában 3-2-re győzött a Budaörsi 2i SC női asztalitenisz-csapata az ETTU Kupa negyedik fordulójának pénteki visszavágóján, a francia Etival Clairefontaine ASRTT otthonában, de valószínűleg így is búcsúzik a sorozattól.

 

A két héttel ezelőtti, budaörsi első meccsen 3-2-re nyertek a franciák, majd a péntek esti második találkozón Pergel Szandra és Fazekas Mária győzelmével 2-0-s előnybe kerültek a magyarok. Ezután jött a több száz szurkoló által buzdított hazaiak szépítése, majd egyenlítése, a döntő meccsen viszont Pergel remekül és higgadtan játszva ismét nyert.

Összesítésben így 5-5-ös meccsarány és 19-19-es szettarány alakult ki, az illetékesek pedig hosszú percekig számolták a pontokat, de hivatalos végeredmény így sem született. Az európai szövetség, az ETTU szombatra ígért “eredményhirdetést”, de az első számolások alapján öt ponttal jobbak a franciák.

A házigazdák kizárólag légiósokkal, a kínai származású, portugál Jieni Shaóval, a román Camelia Jacobbal és az orosz Marija Dolgihhal álltak asztalhoz, míg a vendég magyaroknál Pergel és Fazekas mellett Peterman-Varga Tímea lépett asztalhoz.

A negyedik forduló továbbjutói küzdhetnek majd meg a Bajnokok Ligájából átkerülő négy csapattal a legjobb négy közé kerülésért.

 

Eredmény:

női ETTU Kupa, 4. forduló, visszavágó:

Etival Clairefontaine ASRTT (francia)-Budaörsi 2i SC 2-3
———————————————————

Jieni Shao-Pergel Szandra 0-3 (-6, -7, -8)
Marija Dolgih-Fazekas Mária 1-3 (8, -11, -2, -6)
Camelia Jacob – Peterman-Varga Tímea 3-1 (7, 9, -6, 5)
Shao-Fazekas 3-0 (10, 3, 6)
Dolgih-Pergel 0-3 (-11, -8, -9)
A továbbjutó kiléte hivatalosan egyelőre nem dőlt el.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.