Egzotikus fotókiállítás nyílt Budaörsön

(Budaörs, 2017. szeptember 14. – Budaörsi Infó) 2017. szeptember 13-án fotókiállítás megnyitó volt a Városi Ifjúsági Klubban. Az eseményt élőben közvetítettük, cikkünkben megtalálják az ott készült videónkat is. Megéri megnézni! 

 

 

Guru Gina Gilani, a kiállító az egzotikus hangú, a délkelet-európai és délkelet ázsiai régió dalait megszólaltató énekesnő fotóművészetével a Párizsban tanult, professzor Rascheff mentorálása alatt a bulgáriai AUBG amerikai egyetemen debütált.

 

wanted_ifiklub (4)

 

Később énekesként folytatta tovább: Isztanbulban Selim Sesler Kesani klarinétjátékos, majd Ustad Hafeez Khan of Taalwandi, a klasszikus hindusztáni dhurpad mesterének tanítványa lett, és a legendás, elhunyt pakisztáni Quawali énekes, Nusrat Fateh Ali Khan házában élt Lahore-ban.

Klasszikus indiai kathak és szúfi dhamal táncot a birminghami Naheed Siddiqui és a lahori Umair Arif mestereitől tanult.

Fellépett Franciaországban, Angliában, Indiában és Pakisztában Shabbir Hussain Khan/Ustad Jhari tablaművésszel, és Baba GA Chisti indiai filmzeneszerző unokájával.

 

wanted_ifiklub (2)

 

Első albuma Piyarka Des/Bollywood Banjara címmel jelenik meg hamarosan Indiában és Pakisztánban.

Gina hét éven keresztül utazott és örökítette meg az ősi tudás bölcsőit és olyan értékeket, melyek az utókor számára maradandóak.

Fotókiállítása a Városi Ifjúsági Klubban szeptember 30-ig megtekinthető.

 

 

Kiállításmegnyitó és interaktív műsor:

 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.