Több ezer forintot spórolhattok egy ügyesen vásárolt diákbérlettel szeptember végéig

Kedvezményes nyári diákbérlettel rukkolt elő a MÁV – megnéztük, mennyit lehet vele spórolni.

 

 

Vakáció bérlet – nem túl fantáziadús nevet sikerült adni a MÁV-START és a GySEV teljes belföldi hálózatán, másodosztályon használható bérletnek, pedig az ötlet nem rossz, valószínűleg sok diák és hallgató használja majd ki a lehetőséget.

A kedvezményes bérlettel 15, 30, 60 vagy 90 napon át teljesen korlátlanul, bármennyit lehet utazni a MÁV és a GySEV belföldi hálózatán – a legkorábbi kezdődátum június 16-a, az akció egészen szeptember végéig tart.

A kedvezmény feltétele a közoktatásban vagy felsőoktatásban meglévő nappalis vagy esti tagozatos diákigazolvány, esetleg nemzetközi diákigazolvány.

Megnéztük, megéri-e megvásárolni. A 15 napos korlátlan bérlet 9900 forint, a 30 napos 15 900, a 60 napos 24 900, a 90 napos pedig 34 900 forint – a bérletek után gyorsvonati pótjegyeket sem kell váltani, de például IC-helyjegyet már igen.

Aki nem ragaszkodik az IC-hez, viszont minden hétvégén szeretne lemenni a Balatonhoz, vonattal érkezne a különböző fesztiválokra – Sopron, Zamárdi, Velence, Budapest, Debrecen, hogy csak néhányat említsünk -, annak jó választás lehet, hiszen egy Budapest-Debrecen diákjegy például 2335 forint (IC-helyjegy nélkül), vagyis két retúrjegy árából meg lehet vásárolni a bérletet, és azzal 15 napig korlátlanul lehet vonatozni.

Fontos, hogy a kedvezmény kerékpárszállításra nem vonatkozik, vagyis ha körbetekernétek a Balatont, és a rajthoz vonattal utaznátok, némi plusz kiadásra kell számítanotok.

 

(Forrás: eduline.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.