Budaörsi asztalitenisz győzelem a “BSC Napján”

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának női csapata a „BSC Napja” rendezvény estéjén 3:0 arányú győzelmet aratott a belga TT Vedrinamur csapata ellen a nemzetközi ETTU Kupa főtáblájának első fordulójában.

 

 

Pergel Szandra 3:2-re, Fazekas Mária 3:1-re, Nagyváradi Mercédesz pedig 3:0-ra győzte le ellenfelét.

A Budaörsi 2i SC a következő fordulóban a portugál GDCS Juncal csapatát fogadja a városi sportcsarnokban. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a tét a legjobb 8 közé jutás Európa 2. legrangosabb kupájában, az összecsapás érdekessége, hogy az előző kiírásban ugyanez a párosítás alakult ki, azzal a különbséggel, hogy mi utaztunk a Portugáliához tartozó Azori Szigetekre.

Azt a mérkőzést 3:0-ra megnyertük, de a portugál csapat játékos kerete azóta változott.

A mérkőzés várható időpontja: 2016. december 17. szombat 15:00 óra.

 

A mérkőzés megtekintése díjtalan.

 

 

Pergel Szandra egész évi páros teljesítményének elismerése

 

A Budaörsi Sport Club versenyzője, Pergel Szandra Madarász Dórával párosban kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket ért el 2016-ban. A számunkra legkedvesebb eredményük a budapesti Felnőtt Európa-bajnokságon elért bronzérmük.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) minden évben januártól novemberig rendezi meg World Tour sorozatának versenyeit világszerte. Decemberben, idén Dohában kerül megrendezésre a World Tour nagy döntője, amelyen összesen 8 páros indulhat a versenyeken elért eredmények alapján. A Pergel-Madarász pár tehát 2016-ban a világ legjobb 8 párosa között szerepel! Ismerve az asztalitenisz sportág ázsiai dominanciáját  csak nagyon ritkán, és nagyon kevés európai játékosnak sikerül erre az eseményre kvalifikálnia.

Szandra 2012-ben egyéni eredménye alapján már meghívást kapott az ITTF nagy döntőjére, most pedig egész éves páros teljesítményének elismeréseként utazhat Qatarba.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.