Bűnmegelőzési tanácsok – Ismerjük fel a szélhámosokat!

Többször előfordult már olyan eset, amikor álrendőrök „intézkedtek” vagy az ismeretlenek hivatalos jelleget színlelve beférkőztek a sértett bizalmába. Bejutottak az otthonukba és különféle értékeket tulajdonítottak el. Azonban ez nem csak a rendőrség tevékenységével visszaélve fordulhat elő, ezért fontos valamennyi szolgáltató alapos ismerete, hogy tudjuk kivel állunk szemben.

 

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság a következőkre hívja fel a figyelmet:

A rendőrség munkája összetett. Munkatársaink civil ruhában vagy egyenruhában végzik munkájukat. Legtöbben azonban az egyenruhás járőrökkel találkozhatnak. Fontos tudni, hogy a jelvényen minden esetben egy ötjegyű számnak kell szerepelni és ez a szám mindig egy rendőrhöz tartozik. A civil ruhában dolgozó kollégák is minden esetben kötelesek felmutatni az arcképes igazolványukat és a jelvényszámukat. Amennyiben gyanú körülményt észlelnek, abban az esetben azonnal hívják a rendőrséget.

A szolgáltatók szakembereiket szintén ellátják a megfelelő igazolványokkal, amelyen fel kell tüntetni a munkát végző személy nevét, a cég megnevezését, elérhetőségét és általában jogosultságát is. Minden esetben kérjék el ezt az igazolványt! Érdemes telefonon tájékoztatást kérni az adott cég központjától arról, hogy az adott címen valóban végeznek-e olyan típusú munkálatokat, mint amilyenre a szakember hivatkozik.

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává váltak, akkor igyekezzenek minél jobban megfigyelni a tettest és az általa használt jármű típusát, színét, jellemzőjét, esetleg a forgalmi rendszámát. Ezeket a jellemzőket jegyezzék fel és értesítsék a rendőrséget a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

A rendőrök kiérkezéséig lehetőség szerint ne változtassák meg a helyszínt!

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.