Új honlap jött létre a várostervezési alapdokumentumok egyeztetéséhez

A Budaörs 2030 Távlatok program keretében hosszas és sikeres társadalmi egyeztetést követően végéhez közeledik a városi Településfejlesztési Koncepció (TKF) és az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) megalkotásának első szakasza. Készült egy lakossági véleményeket összegző honlap is, ahol többek között térképen is nyomon követhetőek, hogy mit szeretnek, min változtatnának a budaörsiek.

 

 

Budaörs hosszú távú céljait, jövőképét a Településfejlesztési Koncepció (TKF) rögzíti, amelynek része egy helyzetelemzés is. Az Integrált Településfejlesztési Stratégia az előbbihez illeszkedve a középtávú célokat határozza meg.

A TFK és az ITS készítéséhez tavasszal kezdett hozzá a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodája. Az elmúlt fél évben különböző módszerekkel igyekeztek megtudni a lakosság véleményét, hogy ezekre alapozva jöhessenek létre a város jövőjét meghatározó dokumentumok.

Akik az elmúlt hónapokban a Városházára látogattak például, nagy, színes kockákkal találkozhattak az aulában, valamint egy hatalmas légi fotóval is a padlózaton. Utóbbira a kedvenc helyeiket, valamint a fejleszteni való területeket jelölhették be a betérők, előbbin pedig olyanokat rögzíthettek, hogy miért szeretik Budaörsöt, mit csinálnának másképp, illetve milyennek szeretnék látni a várost a jövőben.

A Főépítészi Iroda játékos formában, személyes konzultáció keretében, ill. e-mailen is várta és kapta az észrevételeket a lakosságtól. A hivatal építészei jelen voltak május 7-én a Budaörs Fesztiválon, majd augusztus végén az Idesüss! Budaörs napja rendezvényen is. Mindkét eseményen önálló sátorban fogadták a budaörsieket, hogy játékos és komoly formában is megtudakolják véleményüket a várostervezéshez kapcsolódóan. Mindkét akció rendkívül sikeres volt, hiszen rengetegen megfordultak a Budaörs 2030 Távlatok program Jövőműhely Sátrában, és a játékos programok mellett a várostervezéssel kapcsolatos kérdésekben is kifejtették a véleményüket.

A véleményeket összegezték, és egy önálló honlapon tették elérhetővé, amely https://2030tavlatok.budaors.hu címen található. Itt többek között térképen is nyomon követhetőek, hogy mit szeretnek, min változtatnának a budaörsiek, valamint megtalálható valamennyi beküldött városfejlesztési javaslat.

Mindezekkel párhuzamosan zajlott a tervezési dokumentumok megszövegezése is, amely a végéhez közeledik, így várhatóan még az idén a döntéshozók elé kerül a dokumentum. Ezt újabb egyeztetés követi: immár az elkészült dokumentumokhoz kapcsolódva várják a Főépítészi Iroda munkatársai a véleményeket, észrevételeket a partnerségi egyeztetés keretében. A koncepció és a stratégia is felkerül az önkormányzat honlapjára, illetve az új https://2030tavlatok.budaors.hu honlapra is. A dokumentumokkal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat a 2030tavlatok@budaors.hu e-mail címre küldhetik a Főépítészi Iroda számára az érdeklődők.

 

Forrás: budaors.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.