Harminc ország 196 versenyzője a 41. magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon Budaörsön

Harminc ország 196 versenyzője indul a 41. Yonex magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon.

 

  Csorba József, a magyar szövetség elnöke a csütörtöktől vasárnapig tartó torna keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a budaörsi városi sportcsarnokban sorra kerülő verseny egy kategóriával erősebb lesz az eddigieknél, így első alkalommal kap international challenge minősítést.

“A bajnokság erősségét jól jellemzi, hogy a pénzdíj háromszoros lesz a tavalyihoz képest, a győztes pedig az eddigi 2500 helyett 4000 világranglista pontot kap” – emelte ki Csorba József.

Hangsúlyozta, a két legerősebb európai tollasnemzet, Dánia és Anglia játékosai mellett olyan sportági nagyhatalmak képviselői vesznek részt a nyílt ob-n, mint Malajzia, Szingapúr és India.

“A dánoktól harminc játékos indul, úgy, hogy náluk ebben az időben van a csapatbajnokság, ez is mutatja a verseny népszerűségét” – tette hozzá az MTI kérdésére.

A magyar csapat 28 játékost nevezett, a főtáblán a hölgyeknél két tollaslabdázó, Kőrösi Ágnes és Gonda Daniella képviseli a hazai színeket, míg a férfiaknál Krausz Gergelytől várhatók bravúrok. A riói olimpikon Sárosi Laura januárig tervezett regenerációja miatt nem vesz részt a versenyen.

Csorba József elmondta: a mérkőzések csütörtökön 11, pénteken 9 órakor kezdődnek, míg szombaton a negyeddöntők és elődöntők 10, vasárnap a finálék szintén 10 órától indulnak. A belépés ingyenes.

A szövetség elnöke kifejtette, rendkívül megtisztelő, hogy a nemzetközi szövetség főtitkára, a dán Thomas Lund is ellátogat a versenyre, aki a sportági hírességek csarnokának tagja, korábbi többszörös világ-és Európa-bajnok.

“A játékosként és sportdiplomataként is jelentős személyiség a Budapest 2024 meghívására érkezik, és tárgyal a kandidálás okán. A tollaslabda rendelkezik a legtöbb, öt szavazóval a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberi limai szavazásán” – emelte ki Csorba József.

Ezen a kongresszuson dönt a NOB a nyolc év múlva sorra kerülő ötkarikás játékok helyszínéről, a rendezésért Budapest mellett Los Angeles és Párizs pályázik még.

Csorba József kitért a novemberi ifjúsági világbajnokságra is, amelyet Bilbaóban rendeznek. A viadalon a magyarokat 3-3 fiú és lány képviseli, köztük az U19-es európai ranglista első két helyezettje, Madarász Réka és Sándorházi Vivien.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.