Előzzük meg a gépkocsifeltöréseket

Az utastérben, látható helyen hagyott táska csábító lehet a potenciális elkövetőknek! Ne hagyja ott!

 

Gépkocsi feltörések leggyakrabban akkor történnek, ha a tulajdonos értékeket hagy az utastérben. A látható helyen hagyott táska csábító lehet a potenciális elkövetőknek még akkor is, ha azokban semmilyen érték nincs, mert azt ők nem tudhatják. Ilyen esetben, ha lopási kár nem is keletkezik, a jármű ablakának betörésével okozott rongálási kár jelentős lehet.

 

A rendőrség tanácsai:

– Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak őrzött helyen! Az esti órákban lehetőleg olyan helyet válasszanak, ahol jó a közvilágítás, illetőleg a parkolóhely belátható és forgalmas!

– Mielőtt elhagyják járművüket, győződjenek meg arról, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak! Erre akkor is oda kell figyelni, ha csak rövid időre távozunk.

– Az utastérben látható helyen ne hagyjanak értéket! Ha más megoldás nincs, használják a csomagtartót!

– Nagyobb értékű műszaki cikk vásárlása esetén azt ne hagyják az autóban, lehetőleg azonnal szállítsák haza!

– Az autóba utólag beépített zenelejátszók, hifi berendezések legyenek kivehetőek, levehető előlappal szereltek vagy kóddal ellátottak! (Ezek a biztonsági lehetőségek persze csak akkor érnek valamit, ha ki is használják őket.)

– A tolvajok általában kerülik a betörésvédelmi és biztonsági fóliával ellátott gépkocsikat. A betört üveget a fólia egyben tartja, annak eltávolítása időigényesebb művelet, és így a lebukás kockázata is növekszik a tolvajok számára. (Csak az előírásoknak megfelelő engedéllyel rendelkező fóliát szabad használni!)

– Amennyiben mégis feltörték autóját, hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon. A rendőrök megérkezéséig ne nyúljon semmihez, mert a gépkocsit és annak környezetét vizsgálni fogják!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.