Visszaköveteljük az iskoláinkat Budaörsön! – Az MSZP Budaörsi Szervezetének nyilatkozata

(Budaörs, 2016. május 26. – Budaörsi Infó) Az MSZP Budaörsi Szervezetének elnöke, Laczik Zoltán nyilatkozatot küldött szerkesztőségünk számára, amelyben szervezetük tiltakozik az oktatás államosítása ellen. A nyilatkozatot cikkünkben olvashatják.

 

 Az MSZP Budaörsi Szervezetének nyilatkozata:

Az MSZP Budaörsi Szervezete visszaköveteli a város iskoláit, és határozottan tiltakozik a tervezett totális államosítás ellen! A város oktatási intézményei eddig kiválóan működtek, ezért a budaörsi MSZP-sek egyetértenek a városi képviselő-testületének határozatával, amely egyet nem értését fejezi ki az oktatás szabályozására vonatkozó törvények tervezett módosításával szemben. Az Orbán-kormánynak ez az újabb elképesztő rombolási terve elvenné az önkormányzatoktól az általuk épített, saját tulajdonukban álló ingatlanokra vonatkozó – még meglévő – jogaikat. A budaörsi önkormányzat sem tudná biztosítani, hogy a gyerekek ellátása az iskolában olyan szintű legyen, mint azt eddig a városunk polgárai megszokták.

Az MSZP Budaörsi Szervezetének határozott véleménye szerint az a helyes, ha azok az önkormányzatok, amelyek vállalják az intézmények fenntartását, kapják vissza a működtetés mellé a fenntartói jogot is. Teljes mértékben támogatjuk a helyi önkormányzatnak azt a döntését, hogy Budaörs erre elsőként jelentkezik.

 

(Budaörs, 2016. május 26. – Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.