Ma van a Mentők Napja – Boldog Szülinapot az Életmentőknek!

(2016. május 10. – Budaörsi Infó) Ma, május 10-én a mentőket ünnepeljük, 68 évvel ezelőtt 1948-ban ezen a napon kezdte meg működését az Országos Mentőszolgálat.

 

 

 

Az alkalomból mi is csatlakozunk Győrffy Pál szóvivő elismerő szavaihoz, aki a Facebbokon így méltatta kollégáit, a szervezetet:

„A Dr. Kresz Géza által 1887-ben megszervezett önkéntes magyarországi életmentés hagyományaira épülő, mai országos és egységes mentőszolgálat igazi hungarikum, szervezettsége, szakmaisága és műszerparkja nemzetközi összehasonlításban is az élvonalba sorolható.

A mentők a tavalyi évben 1,1 millió esetben nyújtottak segítséget a rászorulóknak, a mentőegységek ezalatt közel 40 millió kilométert tettek meg Magyarország útjain, miközben a számos sürgősségi beavatkozás között mintegy 1500 esetben sikeres helyszíni újraélesztéssel mentettek életet.

A szervezet legfőbb erőforrását és értékét a nehéz körülmények között áldozatos munkát végző mentődolgozók jelentik, akik az ország 253 mentőállomásán 753 mentőegységet működtetve szolgálják a bajbajutottakat.

A legkiválóbb életmentőket az ünnepen a Parlamentben részesítik miniszteri és főigazgatói elismerésben.”

Boldog Szülinapot az Életmentőknek!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.