Megváltozik a forgalmi rend az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán keddtől

Megváltozik a forgalmi rend az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán, a kifelé vezető irányba keddtől – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.

 

A tájékoztatás szerint a Budaörsi úti új közúti csomópont építésének következő üteme kedd reggeltől várhatóan három hétig tart. Megkezdik a városból kifelé vezető szélső útpálya és a járdák felbontását, valamint a kifelé haladó BKK- és Volán-buszok Sasadi út nevű megállóhelyének átépítését.

Az aszfaltozás miatt a munkaterület mellett a főpálya szétválik a Budaörsi úton a városból kifelé haladó irányban, a Rahó utcánál – írták. Két forgalmi sáv a Budaörsi út hegy felőli oldalán, egy pedig a munkaterület másik oldalán, az ellenkező irányú sávban vezet majd az M1-M7-es autópálya felé, így a Budaörsi úton továbbra is kétszer három sávon haladhat a forgalom – tették hozzá.

A befelé vezető oldalon a főpálya három sávja már egymás mellett, az újonnan megépült útpályán halad majd. Folytatódik a Boldizsár utcai csomópont átépítése, a járművek a Balatoni út új, emelt pályáján közlekedhetnek a városközpont felé. A Március utcába és a Rimaszombati útra ki- és behajtani a Budaörsi út felől, a főpályáról lehet majd.

Megjegyezték, hogy az 53-as busz Sasadi út nevű megállóhelyét a Mindszenty József bíboros tér felé hetven méterrel előbbre, a Sasadi útra helyezik.

A városból kifelé tartó 139-es, 140-es, 140A, 142-es, 150-es, 239-es, 240-es, 252-es, 253-as, 908-as, 940-es, 941-es, 972-es és 972B buszok Sasadi út nevű megállóhelyét kilencven méterrel előbbre helyezik a Budaörsi úton, a Sasadi út és a Beregszász út közé épített peronszigetre – olvasható a közleményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.