Ismét lesz ingyenes csecsemő elsősegély és újraélesztés előadás Budaörsön

(Budaörs, 2016. január 5. – Budaörsi Infó) A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét lesz ingyenes csecsemő elsősegély és újraélesztés előadás Budaörsön a helyi Vöröskereszt szervezésében. A program Budaörs Város Önkormányzatának támogatásával jön létre.

 

 

A kisgyermek- és csecsemő elsősegély és újraélesztés előadásra a szervezők kismamák, nagymamák apukák és nagypapák jelentkezését várják.

 

Időpont: 2016. január 28., 9.30-12.00 óra között a Budaörs Ifjúsági Klub nagytermében.

 

Nagy Éva a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagy volt az érdeklődés az elsősegély előadás iránt.
“A tavalyi elsősegély előadásunkra körülbelül ötvenen jelezték, hogy szeretnének részt venni a bemutatón, viszont a délelőtti időpont miatt sajnos csak 25 fő tudott eljönni, ezért úgy döntöttünk, hogy aki nem tudott eljönni az előző évben, annak idén biztosítunk rá lehetőséget.
A  fulladás, félrenyelés, játszótéri balesetek a leggyakoribb balesetek, amelyeknél ha tudjuk mit kell tennünk megmenthetjük a gyermekünk életét. Nagyon fontos, hogy minden szülő, nagyszülő és még a testvérek is tisztába legyenek azzal, hogy melyek azok az alap fogások, amelyek segítségével életet is menthetnek.
Sajnos kisgyermekek esetében nagyon könnyen megtörténik a baj. Izegnek, mozognak, leesnek az ágyról, a pelenkázó asztalról, félrenyelnek és mi csak tehetetlenül állunk mellettük. Ez ellen szeretnénk tenni, és minél több embernek megmutatni, hogy igen is merni kell közbelépni. Ha baj van, cselekedni kell!”

csecsemo_elsogegely (2)

 

Az ingyenes kisgyermek- és csecsemő elsősegély és újraélesztés előadás 2016. január 28-án 9.30 és 12.00 óra között a Városi Ifjúsági Klub nagytermében lesz.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.