A SZENÁ-TOROK és a Budaörsi Pro Musica Kórus jótékonysági koncertje a Városházán (képek)

(Budaörs, 2015. november 14 – Budaörsi Infó) A SZENÁ-TOROK Kórus és a Budaörsi Pro Musica Kórus közös öröméneket és jótékonysági koncertet szervezett 2015. november 13-án, a budaörsi Városháza Dísztermében.

 

A Magyar Országgyűlés képviselőinek énekkara és a Budaörsi Pro Musica Kórus jótékonysági koncertjének bevételét a Vadvirág Budaörsi Bölcsődékért Alapítvány javára – a budaörsi hátrányos helyzetű sérült gyermekek családjai kapják meg.

A koncertet Bíró Gyula alpolgármester nyitotta meg.

 

szenatorok (4)

 

“De jó is lenne, ha a különböző pártokban lévő politikusok és szakértők képesek lennének szót érteni egymással, mi több, közösen dolgozni. Általában így sóhajt fel mindenki, amikor először találkozik a SZENÁ-TOROK nevét viselő kórussal, amelyben különböző oldalakon ülő parlamenti képviselők, azok családtagjai és pártok szakértői énekelnek együtt a legnagyobb békességben.

Megalakulások, 1996 óta már puszta létükkel is sokkolják azokat, akik a politikát kíméletlen harcnak tartják. Az alapítók így emlékeznek vissza a majd két évtizeddel ezelőtti kezdetekre: heten hét irányból, de csaknem egyszerre éreztük úgy, hogy meg kell kísérelnünk valamilyen harmóniát teremteni egy politikai közösségben, ahol azt láttuk, hogy valami miatt elbeszélünk egymás mellett.

 

szenatorok (11)

 

Persze mindenki úgy érzi, hogy igaza van, de a mondanivaló mégse áll össze egységes egésszé. Erre az összhangra váró képviselők várták nótás kedvű társaikat, amikor alakuló összejövetelüket tartották. Gondolom csak a véletlen műve, hogy ezek a gondolatok érvényesek ma is, mint voltak 1996-ban.

Azóta sok év telt el, de sem a célok, sem a kórus hozzáállása nem változott. A SZENÁ-TOROK kórus különlegessége az, hogy csak és kizárólag jótékonysági rendezvényeken lépnek fel. Az a megtiszteltetés érte városunkat, hogy fellépnek nálunk is, és a koncert bevételét a Vadvirág Budaörsi Bölcsődékért Alapítvány javára – a budaörsi hátrányos helyzetű sérült gyermekek családjai részére ajánlották fel.”

 

szenatorok (6)

 

A koncerten vezényelt:

Szená-Torok Kórus – Iványi Tamás karnagy,
Pro Musica Kórus – Óhidiné Pál Judit karnagy

 

Zongorista:  Miczinger Ilona

 

szenatorok (7)

szenatorok (8)

szenatorok (9)

szenatorok (10)

szenatorok (12)

szenatorok (5)

szenatorok (15)

szenatorok (14)

szenatorok (13)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.