Nyúltenyésztési programmal indít a Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör

(Budaörs, 2015. március 06. – Budaörsi Infó) Megalakult a Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör. Elmondásuk szerint az új Gazdakört szakemberek vezetik, így biztosak lehetünk benne, hogy a gazdatársadalom igényeit és érdekeiket fogják erősíteni és védeni. A Gazdakör elnökének Kisberk Balázs budaörsi gazdát választották meg 4 évre. Alig jött létre az új szervezet, viszont akár már ma is lehet jelentkezni “nyúl-programjukhoz”, ami “kiugró” lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretnének állattenyésztéssel foglalkozni, viszont nem szeretnének bajlódni az értékesítéssel.

 

 

Kisberk Balázs, a Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a gazdakör a Pest megyei gazdakörök, és gazdaszövetkezetek alá tartozik. Önálló jogi személyiség, amit a gazdák hoztak létre, és agrárszakemberek vezetik.

“Budaörs szempontjából azért jó ez a Gazdakör, mert mi arra törekszünk, hogy integráljuk Budaörsöt a Zsámbéki-medencébe.

Elindítottuk egy úgynevezett nyúl-programot – a Vöröskereszt és a Nagycsaládosok egyesületének programján túl -, ahová gazdák jelentkezését várjuk elsősorban Budaörsről. A jelentkezők négy anyanyulat és egy bak nyulat kapnak. Fontosnak tartjuk, hogy a Zsámbéki-medencében és a környékén újra nőjön az állattartási kedv, melyhez mi minden segítséget megadunk. A program során ingyenesen biztosítjuk a tenyészállatokat. Kihelyezésük a jelentkezés sorrendjében történik, mert a számuk korlátozott.

Aki vállalja, hogy tenyészti a nyuszikat, annak nem kell azon aggódni, hogy hogyan adja el majd a szaporulatot, mert az Őszibarack Budakörnyéki Szövetkezet lesz a felvásárló, évente kétszer vagy négyszer, az igényeknek megfelelően. A Gazdakör helyben, Budaörsön is szeretne az állattartásra összpontosítani, és minden segítséget megadni a mezőgazdaság fellendítésére. Ősszel pedig, hasonló feltételek mellett, kacsa-programot szeretnénk indítani.”

Akik szeretnének nyulakat tartani (tenyészteni), azok Kisberk Balázsnál jelentkezhetnek a balazs.kisberk@gmail.com e-mail címen vagy a 06/30-874-37-81 telefonszámon.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

 

 

facebook:

1 Komment

  1. […] kolbászt, tojást kapnak a családok, de nemsokára folytatódik a palántaosztás is, és a nyuszi-programunkban is bárki részt vehet a városból. A legközelebbi rendezvényünk április 11-én lesz a […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.