Működik az interaktív ügyfélszolgálat a budaörsi önkormányzatnál

(Budaörs, 2015. február 18. – Budaörsi Infó/MTI) – Telefonon, illetve interneten akár munkaidőn túl is intézhetik ügyeiket a budaörsiek, miután minden eleme elkészült a több mint 47 milliós uniós forrásból elindított és önkormányzati pénzből folytatódó, egyre népszerűbb programnak – közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense szerdán az MTI-vel. A TÁMOP-pályázat eredményeiről 2015. január 28-án záró konferencián számolt be a Budaörsi Polgármesteri Hivatal. A programról bővebben is olvashattak már korábban lapunkon.

 

 

    Nagy Ildikó Emese a projekt előzményeiről elmondta, hogy egy 2012-es vizsgálat egyértelművé tette: a budaörsiek kényelmét nagymértékben szolgálná a telefonos ügyféltájékoztatás kiépítése, valamint a hivatali időn túli ügyintézés lehetősége. Ezt az igényt figyelembe véve nyújtott be, majd nyert pályázatot 2013. januárjában  az önkormányzat az ügyfélszolgálat korszerűsítésére.

 

segit_a_hivatal7

    Az elnyert támogatásból egyebek mellett operátorokat és távmunkásokat képeztek ki a feladatra, például a munkájuk alapját képező szoftver használatára. Az operátorok a hivatalban fogadják a hívásokat munkanapokon reggel 7 és 8 óra, valamint kedden, szerdán és csütörtökön délután 4 és 7 óra között. Az általános tájékoztatáson kívül segítenek az egyes ügyek előkészítésében (például dokumentumokat, adatlapokat küldenek az ügyfeleknek), és akár sms-ben is lehet kérdezni tőlük.

    A kommunikációt könnyíti, hogy az internetkapcsolattal rendelkezők számára (ez a helyi lakosság háromnegyedét jelenti) videótelefonon keresztül az ügyintézési útvonalak is megmutathatóak, s a munkatársakkal csetelve is kapcsolatba lehet lépni. Az internettel nem rendelkező lakosok városszerte ügyintézési pontokon vehetik igénybe a speciális szolgáltatást – mondta a sajtóreferens, megjegyezve: az interaktív program rugalmasságát jelzi, hogy a kollégák egy része otthonról látja el feladatát.

    Az interaktív ügyfélszolgálat Budaörs honlapján (www.budaors.hu), a segitahivatal@budaors.hu e-mail címen, valamint a 23/880-440-es telefonszámon érhető el.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.