III. Gyermek- és Ifjúságvédelmi Nap Budaörsön

(Budaörs, 2014. szeptember 23. – Budaörsi Infó) Kívül rekedt társadalom címmel pódiumbeszélgetésre került sor 2014. szeptember 23-án Budaörsön Dr. Ferge Zsuzsa akadémikus és Lakner Zoltán politológus részvételével a Gyermek- és Ifjúságvédelmi Napon, a Városháza dísztermében. A rendezvény a Budaörsi Polgármesteri Hivatal és az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ szervezésében került megrendezésre. 

 

A rendezvényen részt vett Ferge Zsuzsa akadémikus, a hazai szegényügy legkiválóbb és emblematikus szakértője, a  politológia területéről Lakner Zoltán, és a szociálpolitikai területről Takács Imre, aki a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Megnyitó beszédében elmondta, hogy Budaörsön rendszeres gyermekvédelmi támogatásban 495-en részesülnek, ami abban az esetben jár, ha az egy főre eső jövedelem 37.050 Ft/fő alatt van. Adósságkezelési gondozásban pedig 60 család részesül.

 “Az a háló, amely a szegényeket, a nehéz helyzetben lévőket óvja, annak ellenére jól működik, hogy a közigazgatás átszervezésével bizony meglehetősen megbolygatták ezt a területet is, sok korábbi feladat elkerült az önkormányzatoktól. A szakemberek azonban az új helyükön is szociálisan érzékenyek maradtak, így jól tudták, hogy első a gyerekek, a rászorultak érdeke, ezért, ha kell informálisan is átnyúlnak a merev intézményrendszeri határokon a siker érdekében. Ez a konferencia szintén egy olyan alkalom, ahol a nem egy szervezetbe tartozó szakemberek személyesen is találkozhatnak, és elmélyíthetik eddigi kapcsolataikat.” – jegyezte meg beszédében Wittinghoff Tamás.

A konferencia fő témája a gyerekek szegénységből eredő veszélyeztetettsége volt.

 

gyermek_es_ifjusagvedemi_nap_varoshaza2

gyermek_es_ifjusagvedemi_nap_varoshaza3

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.