Önállóan is jól teljesítenek a budaörsi tűzoltók

(Budaörs, 2014. szeptember 14. – Budaörsi Infó) Már több mint egy hónap telt el, amióta a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önálló tűzoltó beavatkozó egység lett. Aktívan telt az elmúlt idő, hisz az elmúlt másfél hónapban vonulásaik száma az éves vonulások közel 20 százalékával nőtt. A mutatók számának növekedése annak tudható be, hogy a hivatásos egységek már kevesebbszer avatkoznak be, hisz a helyi tűzoltóság már önállóan is képes ellátni bizonyos feladatokat.

Amióta önálló beavatkozó egységként dolgoznak a budaörsi tűzoltók, azóta több tűzoltási és műszaki mentési feladatban is részt vettek. Az elmúlt hónapról Petró Tiborral a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökével beszélgettünk.

„A tűzoltási feladatok közül kiemelném a frankhegyi leégett faház oltását. Műszaki mentési feladatok közül pedig a Metro előtti karambolos gépjármű mentését, és a rendkívüli időszakhoz köthető vízszívattyúzási feladatokhoz köthető lakossági bejelentések kezelését.”

tuzolto_auto

Milyen nehézségekkel találkoztatok az elmúlt időszakban?

„A munkánkat sajnos többször nehezíti, hogy a domb felső részen, a frankhegyi részek növényzete benő az útra, így nagyon nehéz terepjáró tehergépkocsival feljutni ezen területekre. Szeretném megkérni az ott élő lakosságot, hogy vegye komolyan az önkormányzat felszólítását, és az útra belógó ágakat, gallyakat vágja vissza annak érdekében, hogy járműveinkkel (akár tűzoltó, vagy mentőjárművel) fel lehessen jutni, és időben meglehessen kezdeni egy-egy mentési, tűzoltási feladatnak a gyors végrehajtását, hiszen ez mindenkinek az érdeke.”

Milyen program várható az elkövetkező időszakban?
„Kezdődnek azok a felkészülési feladatok, amelyek a felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyhez köthetőek, hiszen ebben a versenyben a gyerekek tűzoltási műszaki mentési felkészültsége egyike azoknak a megmérettetéseknek, amelyek ezen a versenyen történnek általában a tanév második felében. Várjuk szeretettel azon csapatok jelentkezését, akik szeretnének ezen a versenyen kimagasló eredményeket elérni, és időben szeretnének felkészülni a verseny kihívására.”

Bővebb információt a versenyről az alábbi e-mail címen és internetes oldalon kérhetnek, illetve találhatnak: oteadat@gmail.com, www.budaorsote.hu.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.