Csirkemáj fűszeres bundában, tejfölös vegyes zöldsalátával
- Budaörsi INFÓ
- 2014 augusztus 17.
(Budaörs, 2014. augusztus 17. – Budaörsi Infó) Pillanatok alatt kész, könnyű, finom és laktató!
Hozzávalók 4 személyre:
– 1 kg csirkemáj
– olaj a sütéshez
a palacsintatésztához:
– 20 dkg liszt
– 2 tojás
– 4 dl tej
– 2 gerezd fokhagyma lereszelve
– 1 csomó petrezselyemzöld apróra vágva
– 1 mokkáskanálnyi só
– 1 késhegynyi őrölt bors
– csipetnyi chili vagy csípős pirospaprika
Elkészítése:
Az egészben hagyott májakat megmossuk, lecsöpögtetjük. A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk. A májakat először lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a palacsintatésztában és bő, forró olajban barnáspirosra sütjük. A körethez tetszés szerint zöldségeket apróra vágunk, 3 dl tejfölt kikeverünk 1 teáskanálnyi mustárral, 1 gerezd reszelt fokhagymával és egy evőkanálnyi ketchuppal, ezzel az öntettel kínáljuk a salátát.
Jó étvágyat!
Puczné dr. Mák Éva
facebook:
0 Komment