Vasárnap a hétköznapi hősöket ünneplik a Budapest Parkban

A vasárnapi Helló Hősök Fesztiválon azokat ünneplik, akik készek kiállni másokért a mindennapokban; a Budapest Parkban tartandó ingyenes, koncertekkel és slam fellépésekkel színesített eseményre mindazokat várják, akik szeretnének többet tudni a mindennapi hősiességről.

 

A szervezők tájékoztatása szerint Magyarországon tízből nyolcan úgy gondolják, nem segítene nekik senki, ha az utcán bajba kerülnének. A Hősök Tere kezdeményezés ezen szeretne változtatni, a szervezők a Helló Hősök Fesztivállal hívják fel a figyelmet arra, hogy egymásért tenni jó dolog.

A Hősök Tere kezdeményezésben résztvevő magánszemélyek, cégek, civil szerveztek mind hisznek abban, hogy bárkiből lehet hétköznapi hős, csupán azzal, hogy tesz a körülötte élőkért, amikor tud. Ezt hirdeti a szlogen is: Az vagy, amit teszel! Ehhez nem kell különlegesnek lenni, csupán fel kell ismerni, hogy ami az utcán történik, az ránk is tartozik – hangsúlyozták.

A fesztivál szervezői várják mindazokat, akik fontosnak és követendőnek tartják a Hősök Tere kezdeményezés értékeit vagy szeretnének többet tudni arról, hogyan gyakorolhatják a mindennapi hősiességet.

A 16 órakor kezdődő fesztiválon fellépnek a kezdeményezés iránt elkötelezett zenekarok: az Anna and the Barbies, a Halott Pénz, az Ivan & The Parazol, a Mary PopKids, Sena, a Belmondo és az Óriás. A slam poetry Süveg Márk Saiid, Bencsik Ádám Ponza, Gábor Tamás Indiana, Horváth Kristóf Színész Bob, Kemény Zsófi, Kupa Júlia, Mavrák Kata Hugee, Pion István, Simon Márton, Horváth Gergely Gege, Bokor Krisztián és Tunyogi Imre képviseli.

Az este a tervek szerint hajnalig tartó buliba torkollik a Tesco Discóval. A rendezvényt a Ustream segítségével is követhetik az érdeklődők.

A színpadi programok mellett lesz barátkereső doboz felnőtteknek, HősKÉPző és HősCamino a tettekre vágyóknak. A felszabadult vagy elgondolkodtató programokon kívül a Hősök Tere kezdeményezés alapítóival és képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők. Mindeközben csaknem 80 önkéntes teszteli a városi járókelőket, hogyan reagálnak egy-egy utcai helyzetre, amelyben segítséget lehet nyújtani egy idegennek. A fesztivál csúcspontján pedig kisorsolják a nap Hétköznapi Hősét.

A szociálpszichológiai hátterű, nemzetközi kezdeményezés célja, hogy az emberek megváltoztassák a hozzáállásukat az idegeneknek való segítségnyújtásról.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.