Május 31-éig kell benyújtani a helyiiparűzésiadó-bevallást

A Budaörsi Polgármesteri Hivatal Adóirodája tájékoztatja a vállalkozásokat, hogy a 2013. évi helyiiparűzésiadó-bevallás benyújtásának határideje 2014. május 31.

 

Az adózóknak a 2013. évi adóelőleg és a végleges adó különbözetét szintén 2014. május 31-ig kell megfizetni Budaörs Város Önkormányzat 11784009-15390053-03540000 számú helyi iparűzési adó beszedési számlájára.

Az adóbevallás nyomtatvány pdf formátumban letölthető a www.budaors.hu honlapról (az ügyintézés – letölthető nyomtatványok – helyi iparűzési adóbevallás 2013 – elérési útvonalon).

A bevallás az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program használatával is kitölthető és kinyomtatható, vagy elektronikus úton Ügyfélkapun keresztül benyújtható. A program, valamint a bevallás nyomtatvány a www.e-budaors.hu honlapról tölthető le.

 

 

Budaörs élen az iparűzési adóban

 

A 2012-es adatok alapján Budaörsön volt a magyarországi városok között a legmagasabb az egy főre eső helyi iparűzési adóbevétel. Számszerűen ez azt jelenti, hogy minden egyes lakosra több mint 273 ezer forint HIPA jutott a helyi vállalkozások helyiiparűzésiadó-befizetéseiből – derül ki a Magyar Államkincstár és a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a Budaörsi Polgármesteri Hivatalban készült kimutatásból.

Összvolumenében 7,5 milliárd forint HIPA érkezett Budaörsre, amellyel – a fővárost nem számítva – a negyedik legnagyobb bevételt produkálta városunk az országban, maga mögé utasítva majdnem az összes megyeszékhelyt és megyei jogú várost. Csupán Győr, Székesfehérvár és Debrecen előzte meg Budaörsöt a helyi iparűzési adó nagyságában.

 

1fõre esõ hipa

 

HIPA

 

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.